BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, October 7, 2009

Kehilangan yang memilukan/sengsara

Selamat Hari Raya U all.

Terlambat pulak I nak wish. Bukan kerna overdose kuih raya, jangan buruk sangka tabaaikk.

Ada pun kerana I telah dinodai oleh seekor nyamuk Aedes sehingga menyebabkan demam yang memerlukan I ditahan 5 hari di wad. And twice a day my blood sample were taken till I bruised and left my right arm so hideous looking....like kerepek keladi, sumpah.

And that nyamuk is the cause that I tak sempat pun melaram ngan baju raya I. Macam dah tau2 je nak terbongkang kat hospital, baju raya pun tak banyak tahun ni yeaaa.

Dalam pada dalam wad tulah, kisah pilu kehilangan itu berlaku.

HANDPHONE I kena curi, chorrr, stolen oleh seseorang.

I know its not my rezeki and all but MAY U ROT IN HELL.....

Memang telepon I tu pun tak cantik mana, dah buruk, usang dan jadi dwiwarna kerana kesan sinaran ultra violet yang tidak dilindungi SPF 45 seperti pipi I. Tapi its still my phone. Ko sengkek sangat ke yang ko nak songlap phone aku yang buruk tu haa kambing?????

Dan yang paling super bongok ialah, pencuri itu sampai hati ambik kesempatan atas kelemahan orang lain. Sanggup curi time orang tengah sakit, kalau ko terrer sangat cubalah curi masa aku sihat dan baru minum Red Bull 3 tin. Pencurik yang dayus...pencurik lain pun malu nak mengaku ko sekaum ngan derang la woi.


And if pencurik itu adalah pekerja dari seberang (besar kemungkinannya lah, bukan nak tuduh) I join grup bapak gula-gula, buat Pertubuhan Keranda pulak , meh sini tengok mana lagi hebat nak dibandingkan dengan Grup Bendera derang tu. Kalau tak kena tsunami pun, meh sini aku nak benamkan kepala korang dalam tanah pulak.Satu kerja pulak dalam demam2 tu I kena menapak to Maxis Service Centre kat Sunway nun to retrieve my SIM card.

And yess I have my new phone but being me, makan tahun lagi la pulak for me to get myself familiar with the new toy ni, dah la aku ni jakun teknologi.


So to those yang memang ada my mobile phone number, KINDLY PLEASE SMS me your name...my number remained the same, its just that satu habuk number U all pun I tadak. How to invite U all to my house like that??? (Ok ke alasan tu???)

21 comments:

Naz said...

Salam Eja,
Heard from Lyana about your ordeal. I hope everybody is OK now :)
ps: nampak gaya trip kita kena beralih arah. Pe'ah dah tak sanggup nak kesana. Bukan takut tapi totally tak hingin!

Lyana Mauseth said...

wei,

sian kat hg..dah la smbut posa kat spital kes h1n1..sambut raya kes denggi...aku rasa kan tahun ni bkn tahun hg la...zakat byq ka?? haha mana tau kan...

sapa yg curi phone hg tu mmg kambing randuk busuk...aku ni tepon la, sms la hg tnya khabaq...naik meroyan gak aku bila xdak reply...suspen gila...nasib baik hg dah ok..kalau nak buat kenduri kesyukuran tu, buat la kat sp ni, buleh aku sponsor pulut kuning :D

Lyana Mauseth said...

hahaha kak naz dah tawaq hati yeay yeay...kita pi shopping kat pekan rabu dah la k ;P

Desert Rose said...

Tq Kak Naz,

Takpa Kak Naz, kita pusing 360 degrees pi Vietnam pulak no...ha haha. Tapi bagai dikata, tu kisah satu grup yg tadak akai saja tu. Org lain takde hal pun, aman tenteram saja. Lempang sorang skali baru ada akai.

Lyana,

Mg kambing yg busuk....biaq pecah perut dia curi brg org.

Kak Ezza@makcik Blogger said...

dah sihat ke adik....alhamdullillah...

kalau jumpa lah kambing tu,,meh kita tangkap ..sembelih buat kenduri doa selamat plk...hahaha

tireless mom said...

DR dear,

First thing to do is to sedekah pisang kat masjid.

By any chance your boss hire si pencuri untuk mencuri hp? Sebab you selalu mengumpat dia kat FB? Kah kah kah.

Anyway, very sorry about the predicament plus yg kena gigit nyamuk tu.

mamasita said...

Welcome home DR!
Glad to hear you dah sihat. Sorry to hear ada goblok curi phone you.Don't worry, oneday he/she will get caught and adalah orang ganyang dia betul2!!

As usual you and LM punya bahasa kelakar mengesahkan both of you sepupu! hehehe

QM said...

Amin, BFF blogger sudah sembuh dan kembali :) we miss u also at FB

edelweiss said...

cik rose...

hmmmm... aku memang dok tunggu hang mengisahkan cita kehilangan handphone tuh...hehehe [opss! bukan bermaksud nak gelak okay!]

tak palah beb...semua tuh dugaan.

aku syok dengaq aunty mary dok mengisahkan kronologi kehilangan hp hang tuh kat kami malam tuh...bersemangat!

apa yang aku buleh conclude kat sini.... lepaih raya...itu maling udah kekeringan uang....lalu apabila terpandang HP usang [bukan aku yg kata...hang yg kata dah usang okay!]...lantas bersinar-2lah matanya dan ternampak tanda $ [mcm uncle scrooge duck]...uang sudah mari...sepantas kilat disambar...

eh okay lah tuh...dapat hp yang baru :P aunty mary & uncle s dan balik?

MK said...

welkam bek to beloging werl

Mimi said...

setan gondol tul la pencurik henfon tu..dulu pun ada setan gondol curik enfon aku, sakit jiwa raga coz nombor abih ilang...
sampai 2x sehari amik darah? Adoi la..kerna nyamuk sekoq, habih darah sebelanga..uhuk..

Mrs Kamil said...

Sian hang na... Aku turut bersimpati... Nih, hang dah jumpa belum nyamuk yang laaaaassst ketit hang seblum hang demam. Hang cam dak ? Had tu tulah yang bagi kuman Aedas kat hang... Kalau akulah, aku dendam sungguh.

Apa-apa pun aku gumbira sebab kawan yang suka nak kata aku kat FB dengan kat blog aku dah sembuh. Alhamduliilah...

Hjh Esah Jolie said...

aku amat bershimpatiiiiiiii....

knv said...

so hang dah kuruih la ni yea? hahahahah!

Belladonna said...

Desert Rose, glad to know kau dah sihat wal-maksiat seperti biasa :)

wanshana said...

Eja,

Syukur alhamdulillah you dah okay. Kesian kat you - hari tu ILI/H1N1. Lepas tu denggi pulak.

And I pun tension dengar your phone kena curi. You might remember mine was also stolen masa bulan puasa last year. I kutuk tahap maksima si maling tu, tapi, ada lak one of the readers kutuk I for doing that... Kononnya, kita patut maafkan and redha...??!! Chhhiiittt!!! Tak paham konsep je haper??!

Anyway, glad you're back, dear :)

Desert Rose said...

Kak Ezza,

Dah sihat dah kan, akak tgk? Tq kak.

Kak Yatt,

Tulah I was thinking d same thing.


Datin,

Tq. Dah tu, mg la LM n me cucu cicit Kepala Boria popular penang kot hi hi

Faye,

Tq faye

Edel,
Cisss dan cisss

MK,
Tq bebeh

Mimi,

so u know ho i felt la arrr


Isteri cik Kamil,

Aku sd tunggu laporan PI aku ni, di mana nak menjejaki nyamuk jahat itu

Cik Esah,
Sian aku kan, apa kata ko hadiahkan aku bb satu


KNV,

apa hg tak tau, aku la ni mcm Kate Moss tu tau dak

Desert Rose said...

Bella,
Chit. Ko tak nak ajak aku bermaksiat plak ke??

Kak Shana,

Tq kak. Yess i remember, that infact was d first posting of yours yg I baca, n jadi peminat eversince. Kat pasar ramadhn kn??? Gerammm sgt kan kak, ingt senang ke nak clear conscience kan??

Hazrey said...

Sebenarnya ada hikmah disebalik kehilangan henpon tu. Mungkin sebab selalu sangat bagi miss call. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

kak wos said...

beb,
hang dah ok ka??
sedih tak beraya dlm spital? (soklan mongok yg patot diadiahkan penampo jer!!)
ngahaha!!

liadevega said...

awat hang malaih update blog la ni..semalas2 aku pun takdak la setara hang....