BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, October 16, 2008

COMMERCIAL BREAK

If there is an award for the most 'silliest' radio commercial, and I were the jury, I would definately choose the one of Kementerian Pelajaran featuring Faez Khaled theAngkasawan, wa ha ha. Inter alia:-

" Wah abg ni mejar faez khaled kan angkasawan negara tu, ceritalah sikit macam mana nak jadi macam abang."

"Abang tak penah ponteng sekolah"

"Oh ye ke , saya mintak diri dululah, dah lambat masuk kelas ni"

Waha ahaa very d kelakar, nape budak yg ponteng sekolah tu macam baca skrip kat buku teks je.Lawaks tahap cipan. I bet Abg Hisham ensem tak penah dengar iklan ni kat radio Era or Hot FM.

Sape le yg approve kan iklan ni, puak puak PR kat Kementerian Pelajaran ke? Kena tukar la ini orang, kureng kualiti...or maybe budget rendah nye pasal kot, kan minyak naik ari tu eh?

Tak pe memandangkan minyak dah turun buat lah iklan yang lebih bermutu sket, benci aku dengar...

4 comments:

Lyana Mauseth said...

what do u expect? dah menteri bangang..PR dia pun sure la bangang jugak..bapak borek, ank rintik le....mesti yasmin ahmad pun bengang dgq iklan bodo mcm tu...memalukan industri dan org2 iklan je...

Ida Hariati Hashim said...

cuba hang pa bayangkan i yang keje bawah menteri yang muka je haensem but tak cerdik tu...orag nak cluster school, dia pun ikut, nak twinning program ngan Uni luar, dia pun ikut...semua ikut, ynag jadik hamba tebusan, kami lah cekgu-cekgu yg makan gaji ni...ceh pirah!

Lyana Mauseth said...

hensem ke dia? aku x suka la sbb dia cakap nmpk gigi bawah...haha ida, sbb tu la abah aku x mau smbg dah jd cikgu..pencen, habis cerita..tutup buku :)

Sha Abdullah said...

btoi le kak iza weh..1st time aku dgq iklan tu rasa cam nk bunuh diri tp cpt2 aku ngucap blk sbb xmau mati sesat semata2 sbb dgq benda bodo cmtu..dhla ckp pn xdak intonasi..pastu yg aku heran,dia tu angkasawan ka?bila masa dia naik roket p sana?ishh mesia ni senang2 ja iktiraf org,br p buat lawatan smbil blajar kt sana skit dh tabal jd angkasawan..pasni msti dpt Datuk mcm shah rukh khan tu..