BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, October 29, 2008

FRIENDS

I have lost a few friends , along life for many reasons. It might have been because of my own stupidity and recklessness and sometimes it just happened.

I 've lost a friend once because of my insensitivity. It happened when you are tree somes. One might have felt left away. Maybe I was paying too much attention to one until the other one kecik hati. When I realized it, It was too damn late, the hurt she felt was unbearable, even thousands of apology I have offered could not undo her pain...It was such a regret, one of the biggest mistake I have ever made in my entire life, loosing a dear friend like that. I tried to rekindle, catching up with her, but I guess we both have changed. But deep inside I know she still cares for me and so do I . I seldom regret, things happened the way it supposed to be. It is Him who has the final say. But as for this one, I understand the truest meaning of regret.

And there are times when I am happy to loose a friend, although it might have sounded pretty mean. I lost this super duper bitch friend whom I once regarded as 'best friend'. Sadly, she failed or too dumb to understand what best friend suppose to be like. Of course there are no best friends rituals or rulings to be followed but obvioulsly it is not shooting your best friend on the back. I was naive to have the thoughts that my best pal would share my sorrow during my gloomy days or at least be a shoulder for me to cry on ( like I did for her, offering my shoulder, my money, my home to her comfort, sialan). Every sad story, every secret I confided to her had been told and retold to hundreds of others but of course to my dismay, cerita2 itu telah digubah dan ditokok tambah dengan sesedap rasa tak hengat. Sehingga aku terasa seperti Fasha Sandha yang penuh kontroversi itu. Until me myself was so amazed with the 'story' of me, sampaikan ku terlupa cerita akukah itu, fuyoooh. Sungguhlah perempuan itu berbakat menjadi penulis skrip.I would have suggested that she go and mintak kerja with Apek David Teoh tu, but I am soooooo not talking to her ever again. Eventhough di dalam dunia ini hanya tinggal aku,. dia dan Tenuk, haruslah aku hanya akan bercakap dengan tenuk itu adanya. Mynn, over to you.

That is what I call a total betrayal (although aku telah merasakan total betrayal part 2, well that is a different story, different entry, well not until I am strong enough to blog about it anyway). This time aku regret gak, but not regret of losing her but regret ever knowing her. Doesnt old friendship means anything to her? What is she anyway, manusiakah atau mangkuk hayunkah atau beruk?????
I 've known her since kindy days. I always thoght she was shallow but its ok rather than BANGANG.She kills I tell U. To sum up, I think of her as cannibal, why? Habiss kan memfitnah tu kan dosanya sama macam membunuh and mengumpat tu macam memakan daging saudara sendiri. Harus banyak lah daging2 aku yang dia dah makan. Nahh meh sini aku makan daging ko plak.

And there are some langau and lalats yang tidak tahu species asal nya dari mana dan telah bermutasi menjadi manusia and tetiba je jadi bes fren. Tetiba as if she knows everything about me, memfitnah aku kat kat Prof feberet aku. Celaka punya mamak. (tidaklah aku have any grudges over mamak, aku pun suka makan nasi kandar apa). Sampai mati pun aku tidak akan mengampunkan dosa kau. Nak je aku sumpah muka anak dia (kalau boleh beranaklah kan) sok ada macam aku so dia akan ingat dosa dia kat aku selama dia idup, tapi itu bermakna aku turut berdoa agar anak dia lawa macam Jessica Alba, (ehem) , terpaksa la aku kensel.So kepada minah kengkang itu, just because aku ni over secretive to you, tak bermakna la aku ni jahat, that simply means I HATED U and we would never be friends, kat atas muka bumi ni or kat akhirat pun, never.

And recently I lost a friend due to her own foolishness. This case aku malas nak komen. A rather interesting case study for any calon doktor mental though. But I have no interest. Ini kes kaduk naik junjung yang lupa daratan. Masa susah, kau lah ratu, kaulah raja kaulah intan berlian segala, walaupun aku tolong tapau lunch aje. Bila dah kaya(p) kekwat tak hengat. In short I think it is a stage of mental illness.Boleh jalan. Kenapa lah aku banyak jumpa orang gila ????????

9 comments:

Borneo Pearls said...

adakah aku kenal manusia2 yg dimaksudkan? baguih ada kwn mcm sha tu...depan2 dia maki haha

Borneo Pearls said...

wei ni aku la..ni website aku nak try juai kat sini...x distribute lagi web ni, xdak keyakinan la..tp bak kata irfan khairi, biar kecil asal berbaloi...try la nooo....what do u think?

Encik Azrin Yang Garang said...

kak cik rose,

mak aihhhhh, ini tulisan paling best! kak cik, kadang2 kita tak tahu orang nih macam mana jenis nya. ingat manusia rupanya lagi binatang dari binatang kan. tidak ada binatang berperangai manusia tapi ada manusia berperangai binatang. jadi sangat hina la manusia yang kita anggap kawan baik secomolot itu rupa2nya duri dalam daging~matiklah daging busuk yang diratah.
kak cik jgn menyesal la dengan apa yang terjadi. ini somehow one of the ways He wants us to learn the meaning of friendship, trust and betrayal. saya dah hidup 30 tahun, oficcially akil baligh umur 15 tahun (erKkkK lambat sikit.. akibat ke tidak stabilan hormon sebnarnya mur 1 tahun dah baligh tapi tak sedar. hak hak hak hak.)sepanjang tempoh itu saya dah jumpa macam2 jenis kawan baik tak baik dan tak baik baik. i believe cik kak ros dah jumpa lebih ramai. dan kita akan jumpa lagi manusia2 ini dan ada sebahagiannya tiba2 menjadi binatang. dan mereka ini tidak la pulak sebaik binatang yang bergelar anjing (man's bestest friend). ianya merupakan satu cycle kehidupan yang kita akan lalui lagi dan lagi cuma pengalaman pengetahuan dan sedikit kelebihan penilaian perwatakan akan membantu kita mengasing manatang2 (manusia+binatang) ini dari menjadi kawan kita.
dulu saya percaya yang kita kena kawan dengan semua orang. tidak boleh sumbong. tapi saya rasa itu cuma pendapat idealist yang hidup berangan di dalam alam ideal. reality nya mmg kita kena pilih kawan sebab itu kalaupun tidak banyak, sedikit akan mempengaruhi kita. it is a reality and it bites.. ok sekarang cik kak boleh membuat love bite dengan hasben cik kak okeh~abis lah lebam2 macam nih.

Tenuk atau cipan kadang2 lebih cute dari kawan yang berperangai cipan dan mereka tidak cute langsung. (apa benda la aku mengarut nih kan cik kak rose). tapi kalau ada tenuk dan dia, cik kak rose tak payah la cakap2 ngan tenuk, kang tak pasal2 la orang menenuk kan cik kak rose. you can always talk to me.
i am rather sensitive when come to friendship thingy. last time i HAD a friend who acted manatangly and i didnt have any second thought pun nak dismiss him from my list of friend. so cik kak dont feel bad about this okeh.
ermm write more okeh nanti saya komen panjang2. ~matiklah la saya boleh buat satu thesis macam nih

-Encik Azrin takot ngn Cik Kak Rose-

Desert Rose said...

HA HA, Bro, ko mg best....tq

Lyana Mauseth said...

huiii sape la en.azrin yg garang ni..caya lah haha..kalau kwn buleh delete je...kalau sepupu sepapat mcmana pulak...? our dear cousin still blame us, u know..nntlah aku bagi link to her page...

Encik Azrin Yang Garang said...

cik kak lyana,

kalau kawan kita boleh delete, kalau sedara sepupu sepapat biasanya encik azrin akan maki derang hingga 7 keturunan menjadi insaf. hak hak hak.

cousin you blame apa? meh kasik i baca blog derang. nanti i kasik cara macam mana nak menenuk kan atau mencipan kan derang.

Encik Azrin Yang Garang said...

eh bila baca balik kan.. ada kesalahan yang maha besar kat komen yang pertama tuh.. kita baligh ekceli rasa2nya umur 10 tawun.. tapi tak tahu.. bukan 1 tahun.. hak hak hak.. melampau la kan bayi dah baligh.. bayi ajaib la sangat kan~adoi

-encik azrin tetiba pervert pulak.. isk tak sheswai-

edelweiss said...

heheh...nih meh sini chek nak komen pulak...

wahai kawanku rose ... aku kongsi perasaan yang sama dengan hang...
memang pompuan tuh nak kena sula tau...hang punya crita, aku punya crita, dan kawan kita yang blur sorang lagi tuh punya crita...pompuan tuh olahhh baik punya...

aku tak sangka ...dia akan tikam belakang sampai lagu tuh...aku nih hang tau lah sentaiasa lambat dapat crita...lepas SPM balik ipoh...pastu pi blajaq...pasti pi blajaq lagi...balik saja...tu dia baikkkk punya crita aku dapat...

tapi kan ...ini satu pengajaran untuk kita jugak...supaya kita lebih berhati-2 dalam persahabatan...aku sampai la nih kan payah aku nak percaya org [hang dgn pompuan blur sorang lagi tuh] terkecuali...ler. You guys amazing! thanks for being great friends ...i will treasure that till the end ...chewahhhhh!

dan untuk pompuan mangkaq, tak pa...buatlah apa yang hang suka...la nih hang pun dah rasa apa...hang carik kami...kami lari ...

over to u rose....kekekek

Lyana Mauseth said...

en.azrin yg garang...malangnya our cousin tu tahap kecerdikkannya x la tinggi mana utk tulis blog haha..too bad la kan...

eh muka u ada ala2 yusri kru lak i tgk haha