BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, October 17, 2008

Meraban......

The very first time in my life I am inside a cyber cafe? Doing what? Keeping Mamat Poyo hak milik kekal ku ini la. Since our internet reception was like shit, and my love machine ni need to buy ticket from that tambang murah airlines ( did I mentioned he is a travel agent in the making uwekkkk, well at least this is the only work in the world that would satisfy him other than being a Diplomat in Switzerland, if his application to naik pangkat is turned down, one hell of an optimist brat I tell you) we need to to come to this so called 'in demand' cyber cafe this side of the country.
Well apa la yang kulihat, luckily tak do la cik kak cik kak . Sume cik2 abang je.Its good sign, since this town is full of those 'bohsia from that one Uni yg very d famous la kat sini, yang kengkonon institusi untuk orang melayu saje sampai marah la nak mampus siap berarak lagi bila ada orang besar yang cakap nak open the door to non malays, padahal dapat RM50 kot macam la aku tak taw......
Tapi cik abang cik abang ni yang muda belia, harapan bangsa....Now I know why the percentage of Malay boys kat University is very degradig each year. Yang ada harapan sket can enter into 'that top uni' tu pun come and lepak here playing computer games. If only after one session of each game would increase their intelligence by at least 3% then Malaysia will be blessed with tons of Malay geniuses cam Dr Irfan yang kaya raya and very the cute mute tu he he.
Tu yang dok sini consist of 20% of them I reckon, another 30% dah mati katak lepas merempit kat high way nun, another 30% dah mampos hisap dadah and there you go the balance tulah belia-belia yang gigih berjuang kat IPT tuh.
Tolonglah, tu belum yang dok pulun terbeliak kat web site porno lagi tuh. Please la some body gives a wake up call to this Belia la...Brader President of MBM, tak yah la bertanding masuk politik, buat la gerak gempur. Apalah yang akan terjadi pada anak bangsaku ini, melepak dan berfoya-foya tak hengat ketika belia2 Hindu dah establish HINDRAF kat satu dunia .....

5 comments:

Encik Azrin Yang Garang said...

cik kak rose,

boleh cik kak rose sajes (suggest) kan samting (something) kepada cik bang cik bang yang di luar sana, apa yang patut mereka buat???
sekurang2nya HINDRAF membuat tuntutan untuk memperjuangkan bangsa mereka. tapi orang kita ramai yang kondem (condemn)bangsa sendrik tapi tak reti2 nak bagi sajesen (suggestion). maxud (maksud) saya orang lain lah. bukan kak cik. :-)

-cikgu fab buku jer yang tak pandai enlish tapi tahu ingrish jer-

Encik Azrin Yang Garang said...

kak cik rose..
terima kasih atas komen2 dan experience shared. insya allah, kalau saya lupa saya harap kak cik rose boleh ingatkan saya.

doakan saya, menjalani pembelajaran dengan baik kat sini. supaya nanti balik saya tidak jadi orang yang sombong.

kak cik rose,
keep in touch yer..

-encik azrin mmg akan garang sentiasa-

Desert Rose said...

Yelah Adikku.....

Nanti dah abis belajar jgn buat2 lupa nak balik M'sia yek, nanti anak2 murid u jadi antu tak taw....

Encik Azrin Yang Garang said...

kek cik rose,

ha ha ha ha, berani derang nak jadi antu. mahu nanti saya naik hantu pulak. kak cik rose, tak mo update entry lagi ker?

Borneo Pearls said...

yg dok lepak kat shopping mall, kat disko rambu ramba x kira yek? yg buang ank dlm tong sampah, dlm longkang...ohhh bangsaku...