BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, June 7, 2010

POMPUAN GILA (No, I'm not referring it to myself)

How u all handle orang yang sakit hati and cemburukan kita, though we are not like gila babas kaya as if the sole heir of Donald Trump or gorjes tak hengat like Angelina Jolie?? Coz it beats me.


Dont u think it's stupid to be jealous and envious kepada orang lain? Dengki yang dibolehkan dalam Islam is only dengki pada Ilmu Pengetahuan and Amal Soleh saja. Tu pun takderlah Tuhan suruh ko pergi tembak orang yang lebih pandai atau lebih warak daripada kau pun kan, dengki sekadar untuk mencetuskan motivasi dalam diri kita untuk menjadi lebih pandai atau lebih alim je.


One thing sad, from my observation, bangsa yang kerap tak puas hati dengan kelebihan orang adalah bangsa Melayu jugak. Dan2 tu rasa macam nak mengaku keturunan mamak malbari juai karpet or Siam jual pulut durian pun rela.


Why ar?? Tang part aku ada berat berlebihan ni dia tak nak pulak nak dengki.


 Boleh tak u all tolong fikir untuk I apa jenis manusia ni, coz I serious tak tau daripada mana asal kejadian beliau.


One of the girls in the office trying to conceive. Tetiba this mentibang yang kononnya dah tutup kedai 3 years ago pun nak juga memboyotkan dirinya. Well masa she did say yang dia dah tak mo beranak pun because she was dengki kat I jugak coz I did my ligation. So she went and have IUD inserted.See??? Tu pung nak dengki. Kalau nak ikut nafsu kuda I laki bini yang pantang nampak katil tu, well 10 orang pun aku nak beranak Esah wei. Tapi aku tak boleh, sebab kalau aku beranak lagi aku boleh MATI . Ada la pasalnya.


But this pompuan, everytime ada one of us ngandung, she would definately be next. Yalah rezeki dia, tapi sifat kedengkinya tu yang I tak boleh blah.


Tiba-tiba dia claimed she missed her bendera Jepun. Tapi tak nak buat test, n tak nak pulak pi klinik.Pastu confirm kan diri sendiri pregnant (though sikit pun aku tak percaya). So bila we all cakap how lucky she was that she got no morning sickness at all like her previous pregnancies, haaaaa dan-dan tu mencecet ke toilet dan korek tekak berlakon muntah kat dalam toilet tu.Nak je aku doakan terkeluar sekali paru2 dia tu kot tekak.


Lunch tak makan. She said the doctor advised her not to makan carbo. Pengsan tak ko dengar ngandung tak boleh makan carbo?? Kalau aku 3 hari dah Arwah.


Pastu belek2 kain kebaya untuk dipakai di wedding sedaranya in another 6 months time , Boleh?? Nak menipu tapi bodoh. Kalau body ala2 keropok ikan selar tu ada la harapan kot nak pakai kebaya walaupun 7 bulan mengandung, ini tebal cam dunkin donut tu ha.Kantoi sebenarnya.


Dipendekkan cerita, as I expected , keluarlah cerita yang she got miscarriage. Why expected? Well she is the queen of lies. Dah boleh buat hikayat dah cerita panglipur lara puteri saadong dia tuh.


She claimed miscarriage on Friday, but still can go to work on the following Monday, and the best part, terus boleh Solat. She was like "5 months pregnant" at that time kalau diikutkan pembohongan tak bertauliah dia tu. Logic? Bukan kah kalau ko dah 5 bulan preggy, namanya tumpah darah? still birth? And you supposed to be like nyawa2 ikan kan? Ko keturunan seladang ke begitu power sekali, 3 hari dah recover? Tipu tak??


In short, my theory is, she actually missed her period becuse of her sudden weight gain. Hormonal imbalance. So she dah kompang satu kampung that she was expecting, terpaksa lah berlakon. Hence the doctor's advise on her carb intake. Lawak berdarah kan??

Kalau dah namanya taik tu taik jugalah, and she is  a jamban of taik in a form of a human being. She went around around telling everybody that she got miscarriage sebab stress with me and my partner, sedangkan she was not even pregnant in the first place.!!!

And come to think of it, apa yang dia stress sangat pasal we all dua orang ??? She is an account clerk and happened to be so senior and the boss have to listen to her? Apa ko dah nasi kangkang kan boss ??? Knowing her, tak lah mustahil sangat.

Previously she was constantly buat perangai hantu , such as, if ada staff yang cuti or MC, the next day she will follow suit. Tapi she can go holiday and take leave sampai 2 minggu ada sapa kesah??? And her frequent Mondays sick leave or Emergency leaves tu malas nak cerita. Pandai betul penyakit2 dia tu datang only on Mondays or Fridays sahaja.


And she had been the joke in the office for years, tapi sadly she is too foolish to even notice.  She had this perangai busuk that she will buat suara sengau konon2 macam selsema and batuk pura2 macam kambing kena TB is she wants to MC on the next day, boleh???


Me and my partner just got to know that she had been bitching about us behind our back for years now.


A few years ago, she told everybody that we tried to santau her and send JIN (Samsudin?) to her house because we were jealous of her? Poonsss tak? And as the result she have to move from the house because our hantoos were running amok in there.

 Hallooo, if only I want to bela Jin, I would ask the Jin to make myself beautiful, youthful, slimful and richful, and plant me a tree berdaunkan matawang USD kat bilik I la deyyy rather than sending santau to loser like her, whatever for??.Thank you for giving me free pahala anyway.


The truth was, she couldn't afford the house anymore since her husband was having rainy days in his business.They tried to sell the house before but were unable to do that since the house was pledge with 2 loans, house term loan and a mortgage to her hub's business. Sebab tu kena pindah romah. Bank nak lelong. But can u just imagine how bad her jiwa kacau is?? Bahalolnya sebab I was the one who did her sale transaction yang tak berjaya tu, but still she has the nerve to backbite me. Hantu ye??? Tengok pathetic tak minah ni??


And recently she strike again. This time, dengki because of our new born business. To tell the truth, I GOT FUCK*** FED UP with this one lah.

-SIGH-


14 comments:

mizzyN said...

she is one nasty girl.

mizzyN said...

she is one nasty girl.

Tijah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nadia Is Cute said...

Tahniah kerana akhirnya ko jumpa seorang dari keturunannya Pak Pandir.

Nadia Is Cute said...

PS. Aku pun sakit dada mendengar. Sungguh kurang konpiden diri dengan mencacakkan dengki macam Ultraman tak jadi.

Sungguh aku tak suka.

Cik Kiah said...

Perutku ini bak org mengandung 14 bulan since forever...you rasa i dengki kat ikan paus yg ngandung lama2 tu???

Naz said...

Salam Eja,
Manusia ini ialah manusia yang dahagakan kasih sayang dan perhatian sebenarnya ! :D
Eja pi beli wau bagi kat dia lekaih!

Hjh Esah Jolie said...

aku amat simpati dan rasa mahu mengembleng tenaga mengantar polong kat dia..tapi, apakah kena mengena diriku dgn napsu serakah mu laki bini ni????

Kelly said...

i must say...minta maaf ye puan dr,walaupun entry ni sgtla amarah,saya lucu bace part how much effort that lady put to justify herself.saya rasa dia kene histerical pregnancy tu, cam dlm cite glee tu. sian wanita tu,self esteem rendah tul smpai terpaksa fake herself...

sabarla puan dr,colleague saya yg begini dulu,kami satu kedai layan dia cam hiburan mlm minggu ja...buat penat u ja nak marah...

tireless mom said...

Try check the labor law, rasanya ada proviso kata you can fire your clerk tanpa compensation sebab dia dusta that employer santau dia.

Hazrey said...

hahahahah.. wait stop laughing. Aku ada idea.

Esok, sebelum kau pergi cuti, kau bungkus kemenyan sebiji, bungkus dengan kain kuning pastu letak bawak meja dia. Kalau nak best, letak kat dalam laci dia.

Pastu, download laa mantera mantera atau tulisan siam selitkan kat dalam laci dia. Tulisan siam tu bantai jerlah, bukan dia nak pergi tanya orang siam apa maksudnya. Nak lagi best, tulis pakai tangan (ehem kau kan suka tulis pakai tangan.. sampai berkajang kajang.. hahahaah)..

Pastu kan, cari kapur (chalk) yang cikgu cikgi pakai tu, pastu do the same (tulis perkataan siam) kat tepi meja dia, bawah kerusi dia. Tapi buat buat macam dah terpadam sikit.

Nak tambah best, lepas ni, kau pakat dengan semua orang pakai something kuning. Neck tie, baju ada elemen kuning, kasi sedapkan cerita. Pastu bila kumpul reramai kat pantry, dia masuk jek, semua senyap.

Lelama dia akan psycho terus berhenti. Well it works for me. Orang camni kena serang ala gerila. Takleh pakai mulut tapi pakai apa yang dia cakap, lagi dia akan percaya dan yakin. Hahahahah..

But wait, jangan dia pi cari bomoh siam sudahhhhhh..

Lyana Mauseth said...

hahahaha mcm2 la opis hg ni punya drama...betoi ka law firm ni, ka mental hospital?

eynda said...

Kesian kat pompuan itu...lebih kesian kat laki dia sebab dapat bini macam tu kekekekek....dia ada anak tak? Kalau ada anak lagi le kesian kat family dia :-p

Nina said...

Jgn la DS layan org mcm tu..... Pity her instead for having to resort to doing stuff like that to make herself happy ... Ignorance u..... Nak buat mcm mana...