BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, March 23, 2012

I had a dream...

Why la lately saya suka mimpi pelik-pelik??? Is the sleep study they do in the hospital also study this category or not? I want to apply if they can record dreams , but as long as they have firewall lah ..or parental guidance application in case saya mimpi Arjun Rampal tak pakai baju ka pa.

But the thing is I cant remember all episodes sebab panjang betul siri tuh macam sinetron Nada Cinta yang mana siri ke 244 ada menunjukkan bahawa Nada lebih tinggi daripada Mika...erk ko ingat aku tau? Itu maklumat hearsay daripada 2 orang anak dara yang dok bersembang , overheard while driving them back from school, mine and my partner's. Che Puan Kamil, not yours dont worry, she's too sweet to be sooooo like that.

Last two days I dreamed that me and one of my partner Fuzzie (percayalah bukan nama sebenar , i tadak  kawan yang nama macam nama kucing ok) went for a motivation programme with my other partner N's hubby. We were supposed to be the facilitators. But we were clueless sapa la participants nya. When N's hubby started to speak, a group of people came in. They were Vietnamese!!!!! Apa ka gila aku mimpi depa ni semua. To make it more dramatic , they all were affected with some penyakit kulit. Apakah dosaku *pelok tiang *

Dipendekkan cerita we all tak sanggup menghadapi situasi tersebut lalu melarikan diri daripada balairaya tersebut, oh ya programme tersebut dibuat di sebuah balai raya kampung ye. Oleh kerana di luar keadaannya samar-samar seperti senja nan merah kami pun terpaksa suluh jalan guna handphone. Sungguh lama perjalanan kami dalam kampung tersebut tak jumpa jalan keluar. Akhirnya kami berjumpa dengan jeti feri yang sangat menakutkan, abandoned. Siap ada sound effect.Tapi ada pulak seorang lelaki bermisai yang menjual tiket.  We asked about (tetiba) pasal mak angkat kita orang. Kengerian berganda bila pak cik tu kata dah lama depa meninggal lima tahun yang lalu, padahal dalam mimpi tu we all baru je berjumpa dengan depa kelmarin. Tapi mungkin juga jarak masa dalam mimpi adalah 1 hari bersamaan 5 tahun , macam kat bulan , ye dak? Tak? Ok abaikan. Pastu dah tak ingat dah.....

Yesterday, I dreamed of N and her Hubby (awat la aku asyik mimpi depa saja ni....bila nak keluar muka Hugh Jakeman  pulak). They were going to Paris , and ya , Fuzzie n I were supposed to send them to airport. They had bought tickets to Seoul but they have to cancel and has sold the tickets to a person named MAIMUNAH BINTI AZIZ haaa kauuu. Siap kuar nama, nasib baik tak keluar nombor kalau tak penuh lilin plak kat depan rumah aku esok pagi.Masa tengah angkat2 beg tu the location was in rumah mak ndak I kat Penang, tapi kat bawah dah jadi rumah nenek I kat Aloq Setaq pulak. Haisyyyhhh mimpi pun boleh kecelaruan mental.

Anyway tetiba saya perasan tertinggal hand bag and rasa nak terkucil. So I went down the car , kat bawah rumah tu ada pulak cermin besar. and I terpandang my own reflection, wahhhh kenapa aku pakai baju kurung ni? Siap keronsang besar kau. Eh cantik pulak baju aku ni, bila aku ada baju ni haaa? Baru perasan ohwww hari ni hari raya. Patutlah rasa macam meriah. Tapi apa kemende depa ni nak pi jalan sampai Paris time raya plak, pergi Parit sudahlah, saya bermonolog di dalam hati.

Lepas tu kat bawah rumah ada orang pulak nak datang beraya. Satu family besar, mak dia pakai tudung cam labuh sikit, anak dia yang perempuan pun semua pakai tudung, kecik2 lagi anak dia. The mother asyik dok cakap omputih dengan anaknya and accent macam Queen Elizabeth gitew kau. (Mungkin ada pengaruh Mak Ji Esah di situ) Pastu bapaknya ada plak kat depan. Nak pengsan pulak nengok abahnya. Bukan, bukan sebab kacak, no ,no mananye mana kacak, macam pembalut simen je. Abahnya adalah memakai sluar pendek bola di hari raya! Hohhh lagi sekali peluk tiang, apakah dosakuuu mimpi cenggini.

Abahnya konon2 nak rotan anak lelakinya yang tak dengar cakap. Tapi bila nampak I, terus termalu sebab dia nengking anaknya cam ketua kontinjen kawad. I pun nak terkucil sesangat,terus masuk toilet. Elok je nak start, terdengar bunyi kokokan ayam bersahut2 sahutan. 

Rhopenya , bunyi alarm tipon mak...... Nasib baik tak berterabur atas katil nyahhh. Kalau tak terpaksa memfitnah anak hahahah. Sekian.

Sapa pandai tafsir mimpi sila la tafsir. Tapi mak nak dengar yang best ajer seperti akan memenangi tiket percutian ke Bahamas untuk doploh empat orang dan singgah buat Umrah 2 minggu. Yang pendek umur smak tak layan derrr.

3 comments:

Cik Puan Kamil said...

Maksudnya ialah yg sebenaq-benaqnya, hang tu French. Bukan Melayu... Hang nak balik kampung kat Peranchis le tuh...

edelweiss said...

* pengsannn *

captainlukman said...

dahsat mimpi akak ogy*uols ada sipi2 mcm kak ogy zaman asmidar* hahaha rasanya akak lupa tutup paip air lepas siang ikan nakbuat laksa kot>... ok sila bagi adiah ok i sorg je jwb hahaha