BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, June 6, 2012

Saya tetiba bajet fofular seperti retired pole dancer tersohor..

Seperti tajuk posting ini yang sangat hina, lately ai dihujani oleh pertanyaan demi pertanyaan melalui fesbuk kawan2 dan sedara mara, tewiter, whtsapp, henpon, tipon opis (wah kengkonon ko punya la femes ya amat kann) kenapakah ai terminate account fesbuk. Kununnya fesbuk menjadi suram dan kelam tanpaku dan hidup mereka tiada seri . Betul , sumpah depa cakap camtu, janganlah geli. Mula-mula of course la ahkak dicerca kununnya ahkak unfren depa sebab tulah status ahkak depa tak nampak. Cesss nampak sangat hari2 stalk aku nehhh.

Ada yang jenis simpan dalam hati, diam jer sambil bersedey sebab ingat ai dah tak mau kawan depa. Haduih aihhh. Tu belum Tijah atau Pemenang Blogger award tu tutup FB, mau terjadi rusuhan kaum atau tunjuk perasaan tayang montot kat depan rumah tu.

Ketahuilah, ai seseungguhnya hidupa aman damai dan lebih tenteram tanpa fesbuk kerana ai sekarang lebih banyak masa untuk berzikir, baca Quran, menjahit langsir serta bercucuk tanam ..hahaha padaiyappa kadawaleyyy lahhhh.

Yang benornya ahkak memang mempunyai stalker. Mereng pulak tu. Ai menuduh arus kemodenan dan makanan segera sebagai punca makin ramai orang gila sekarang ni. I noticed ramai gila blogger pun ada haters tegar. Isyss. Alangkan blogger2 inesen yang cerita kisah seharian kehidupan beliau di rumah pun dibenci dan dicerca apatah lagi blogger2 mulut insurance 3rd party cam ai kan.

Tapi kekdahnya, pompuan mereng itew adalah mempunyai tahap kegagalan ginjal yang kronik sampai memporak perandakan sistem kewarasan beliau. Storynya dia telah ditinggalkan oleh bofren jarak jauhnya yang memang daripada mula tidaklah mahu mengdeclarekan mereka adalah berkapel. Tapi sebab pompuan ni memang kekurangan kasih sayang daripada apak dan maknya sejak kecil, dia adalah sangat possesive dan insecure dewata. So bofren adalah tak sanggup melayan 10 minit sekali tipon untuk check di mana beliau berada, buat apa dan dengan sapa, lalu memutuskan ikatan suam2 kuku mereka.So minah ni telah kerasukan pontianak harum sundal malam. Beliau telah membuat konklusi bahawa ini adalah disebabkan oleh orang ketiga dan menggodam fesbuk bofrennya itu.

Bukan setakat itu beliau telah menuduh semua pompuan yang ada dalam fesbuk bofrennya itu adalah saspek utama. Malangnya ai adalah salah sorang daripada kawan bofrennya itew. Gila bipolar punya pompuan , dia sanggup mengadap komputer tah berapa jam untuk create fake accounts fesbuk, google and a few other social media I never heard of, using all the women's names including me, using our names and profile pictures. She used that fake accounts to disrepute the boyfriend by posting unbecomings remarks to his blogs and company's page ! Tell me what can be more lunatic than that? To her ,he sleeps around with every pompuan yang dia kenal, bleh? Kalau ko dah anggap jantan tu gila loser cenggitu, ko nak gak lagi kat dia motipnya apa la gila weiii. Tapi memang betul dia macam ada jekyll and hyde syndrome, where in the morning she sent threats on the guy's email and cursed him with four letter words anywhere he was connected to on the net, bila petangnya she called and texted him dengan penuh kemanjaan as if nothing happened. Apakah kategori brain damage lah pompuan ni.

Oleh yang demikian laporan2 ke pihak2 berwajib pun terpaksa dilakukan. Tetiba lak ai pun dah ter buat jenayah siber untuk membalas dendam. Haaa ko jangan ingat ko nyer gila jer ye, orang lain pun pandai meroyan seru jembalang jugak. Kalau nak tips sila lah tanya ai apa ai buat ngan dia.

Some of the women used their real name, so like kesian berganda kerana difitnah oleh pompuan bipolar itu dengan kelucahan melampau. Tu lah sebab nya wahai rakyat jelata sekalian, toksahlah guna nama penuh as per IC kat fesbuk apa ke. Gambar2 kita kat fesbuk pun boh la imprint watermark besaq2 or atau kalau ada kekdah hi tech lain yang boleh digunakan supaya pompuan gila or jantan sewel tak boleh mencuriknya. Like me, although I enable all my pics to friend only pun , kena jugak because she hacked the guy's account. So be extra careful.

Most of the times kita selalu ingat fesbuk,blogs etc adalah hak milik kita sepenuhnya, so kita share all infos macam isi borang banci. Please don't. I saw some even share their house location and address. Pheww. You dont know what you're inviting. Contohnya, kalau laki hadiah Beamer 7 series sekali pun and uolzs nak gak bergambar macam pakcik monang moto diamond dealer MLM susu kolagen , please blur kan plat nombor keta tu. Sebab kenkadang kita rasa apa yang kita buat and share tu so suweettt and chumel , tapi bukan kepada semua orang. Pada orang yang hati nya ada kudis, dia menyampah. Kalau takat menyampah lalu dia mengumpat je , apa ada hal. Kot dia menyampah sampai tahap koyak2 baju pastu pi cari bomoh santau kita cemana weiiii. Banyak jenis gila zaman sekarang ni okay.

So ai harap statement ai dalam press conference ni dapat menjawab spekulasi orang ramai atas kehilangan i di arena fesbuk ye. Jadi ai pun ambil keputusan untuk bersara lebih awal. hiks.

Tapi jauh di sudut hati ai kesian ngan pompuan tu, sanggup menjatuhkan maruah kerana keciwa sebab sorang lelaki. Kenapa dia pilih untuk jadi saiko sedangkan she can move on and enjoy life?She might have thought that she did that for revenge ke hapah, tapi sebab dia mangkuk , she did not realized that she has committed series of crimes and is liable for personal injury. Sadly, berapa ramai di kalangan kita yang resort to that kind of lunacy due to heartbreak.

So adik2 yang mengalami masalah cinta tak kesampaian, weep as much as you want, its ok to be sad. But then get up and get your life back together. Regain your composure and self respect. If you want to revenge, just plot it in your mind, don't execute it. Because once you start, its hard to stop. While you thought you will enjoy seeing your ex suffer, you are actually damaging yourself. You will loose it. Your mind, reputation, dignity and even your friends and family sometimes. Value you life. If she/he leave you for others, you don't deserve them. The problem is theirs and not yours.

What goes around comes around. Let karma take its course. Just think of it like this , you had just given your used and unwanted toy to the needy. Let it be, you have done a charitable and noble act. Be proud of yourself.

If you or your loved ones is suffering from depression due to broken marriage or relationship, or because of any circumstances, please help yourself/them to get assistance. Log on to www.helpandhopecommunitycare.com. We may help.

2 comments:

Dr. H said...

ha ha ha seronok juga baca boring-boring tunggu lunch ni..

Desert Rose said...

Salam Doctor...
Been reading your blog silently since years back. Tq datang rumah I ;).