BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 4, 2008

Kenangan itu.....

Anakku yang hebat, tak makan saman......
Its 4.31 pm and as usual I've spent 50% of my working hours to literary WORK!!!! ....so since I am not that wannabe d next junior patner like 'some people', I better quit simply for 2 reasons, namely 1. I will choked to death for work overdose and phone calls. 2.Beringat untuk hari esok, kalau dah today aku habiskan sume keja sok nak buat ape plak...furthermore bila lagi nak membuli budak2 ni. Buat la kerahan tenaga sikit daripada they ols belonggok dok gossip pasal celebrity bercerai la apa bagai, baik la aku kasi kerja sket and aku berblogging tak hengat ha ha ha, puas la they ols kutuk aku noks, nampak cam busy wat opinion padahal ......(muka kena serious la time ni walaupun tgh score 14,0000 di fantasy tetris). Dah plak korum they ols tak cukup sebab sorang Kak Nam dah pergi berhoney moon di Bali puloknya.

Dalam pada sibuk membuli, tetiba je terdengar di kejauhan lagu 'Winter Sonata tuh tapi versi saduran si Hazami le. Terkesima la aku sebentar kekdahnya kerana aku terlalu la chenta kepada lagu itu taw. But I like it more in Korean (tah betul tah tak si Hazami tu wat lyric. kalo dia tipu pun bukan nye orang taw). Nak plak di luar hujan mencurah-curah. Wah, apalagi aku pun memejamkan mata dan membayangkan salji turun gituew....
Lagu ini dan Korea mempunyai sejarahnya dalam hidup ku dan kawan2 ku ahak ahak. It really brings back memories when ever I listened to it. A few years ago, we had a chance to listen to this Song in its birthplace and Korea was snowing heavenly at that time ( walaupun sejuk sampai aku nangis nak balik).
Memang seronok tak hengat masa tuh, eventhough terpaksa makan kuah siput babi (ewwwww) and ikan todak yang dibiliskan (?). Tapi terima kasih yang tidak terhingga pada Akak Doraemon yang membawa bersama beg ajaibnya yang penuh berisi makanan.
Tetapi, kerana kakak Doraemon and Adiknya yang Diva tuh (Diva cacaT)(tu blum masuk bab adik ipar akak Doraemon si Patung Cendana sepet lagi tuh) jugalah maka kami terstranded kat sana Dah la semua duit2 won telah kuabiskan untuk membeli gambar2 candid si Ultraman Korea (yg ensem macam Ikan Emas berbonggol ) tu. Mungkin dah jadi photographer tersohor lah si Leo tu rasanya dan pastinya kaya sebab pandai paw orang di sebalik senyuman nya yang innocent ala jejaka Korea yang pemalu (tapi kencing tepi jalan).
Sungguh lah bijak bestari dua orang adik beradik yang jelita ituew (hu hu hu) kerana gagal mengconfirmkan tiket2 we ols. Tak gelabah gaban ke bila mana setelah pelbagai bentuk posing maut telah digayakan demi memenuhkan memory card camera, daripada posing pegang public phone sampailah kepada bergambar bersama mak cik cleaner di airport tuh, tetiba disahkan ada sepuak termasuk lah aku tak dok tiket nak balik M'sia noks. Tak meraung masing2 (mcm la kena tinggal kat Iraq).
Wajah wajah confident, gembira nak balik tapi tak jadi balik waaaaaaa

Abisss, adakah kekdahnya we ols ni just pergi antar puak2 puaka tuh balik je ke???? Kena lah check in balik untuk 2 more nites. Nasib baik Akak Doremon insaf dan memohon maap berkali-kali walaupun adiknya si Diva Cacat tu dah blahh dgn penuh kekwatnya. As a token of apology (or was it as a bribe supaya we ols tak ngadu kat Uncle Yut, kalau tak abisslah biznes Kakak Doremon) kakak Doremon kasi duit belanja. Sadis sungguh aku rasa. Mana taknya aku hanya ada RM50, syiling won and my Amex je (nyawaku) . D great lagi la teruk, credit card pun tak bawak.....apa nak soru, tak kanlah nak beli donut 3 bij pakai Amex kot...

Maka berkongsilah kami beramai ramai, menangisi nasib, lagi sedeyyy sebab tak dapat kutuk Kakak Doremon dan kaum kerabatnya sebab dia ada kat situ gak wuaaaahhhhh. Nasib lah baik, bekalan bahan mentah yang dibawa masih berbaki berpikul2. Dan ada la plak periuk nasi letrik cinoni yg dibekalkan oleh ibuku yang mithali. Jadinya, seperti berada di khemah pelarian we ols masak la nasi dan lauk pauk di dalam periuk tu untuk dimakan beramai-ramai. Masa nilah muka2 masamkelat sume kuar sebab terpaksa berkawan ngan Super Duper Bitch Fiona , d alien from Jupiter (ex boss kekdahnya kita bleh kutuk ok).

Dipendekkan cite, we ols dapat la pulang ke Tanah Air setelah 3 hari berkelana kat situ. Azabnya dok Korea sebab makanan lah. Dah la plak D great tu perut Melayu Totok, itu tak makan itu tak lalu. Dah darurat camni pun banyak la songeh kalau bukan laki dah aku jotos kepala dia tu. Syukurlah anak bertuah aku bukan anak bapak, sumenye bedal.

Dan ketika lagu Winter Sonata berkumandang di corong radio (or was it TV) di bumi Korea ketika itu, kelihatan lah sekumpulan wanita - wanita jelita yang bengkak matanya teringat kat rumah yang dah seminggu ditinggalkan, masing masing berpelukan di atas katil, sejuk dan sedih.Di luar salji masih lebat...........




6 comments:

Anonymous said...

weiii kuang hasam ltk ler gambo sendiri mase tersrendet tu ceeeek...ni p ltk gambo owag len wat per...huhuhuh sat lg ktorg glamer cam ikan glame...sape susah!!!!

Encik Azrin Yang Garang said...

HAHHAHAHAHA... tak mampu nak menaip.. kepenatan tergelak.. waha ha ha ha ha.. tapi ending cerita nih kalah winter sonata bila penulis (ehemmmmm) mengakhirkan ayat dengan "" Di luar salji masih lebat..........." . dot dot dot itulah yang paling mahal~

kak cik rose.. marilah membuli budak2 yang suka bergossip itu!erkKkkK saya baru plan nak posing tiang telepon depan rumah nih. tak jadik la pulak.. he he he he

-encik azrin dah pening lalat-

edelweiss said...

desert rose...

regards the incident as the most valuable experience lah...at least boleh gak stranded kat korea...

okay apa...!! :P

hang pun perut melayu ka????

Desert Rose said...

1.Ala korang ni malu2 biawak la plakkk. Bila lg nak glamer, takkan la si pecinta alam tu ke kot, akak kasi korang sama rase k. Mana bleh post gambar I yg cun nak mampus nihhh, tersingkap la penyamaran aku, kot dibaca dek si Fiona mampus aku.

2. En Azrin,penulis (ehem gak) mg la ketika waktu kecik dulu bercita2 tinggi nak jadi Penulis Novel, tapi tak abis2 novel tu, dah mati dah pun watak utama, akhirnya tulis blog dah le. Tak pe, amik gambo sambil pegang tipon, lps ni awak post, kita compare gambar sapa lg dramatik gitueww ye

3. Mini, aku ok tak makan nasi kan aku ni ada darah campuran Inggeris -Belanda, tp my better halp tu hg taw tau la, kalau tak makan nasi satu hari ketaq lutut, boleh bertuka jadi hijau...

Lyana Mauseth said...

haha aku ingat kes ni..dasat arr..nasib baik dapat jugak tiket, kalau tak, hgpa kena la jd mcm makcik mariam yg dok korea x balik2 tu huhu tu baru la sonata mcm2 musim...eh apa cerita makcik mariam tu ah? sian kat dia...

edelweiss said...

wahai cik rose..

potong ah...sebut nama aku...!!!!!!! edelweiss lah...[samaran nih] hehhehe