BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, December 28, 2009

TEKANAN PERASAAN



Jelita kan wanita ini??? Ni lah Ibu Silvana, mak kepada Jovian Mundagie tu. I read somewhere that among her beauty secret is that she EATS serbuk emas. Emas 916 kau yang kita buat gelang tu ha.

Mak aihh patutlah kita tak lawa-lawa Tijah oiii, kita pakai ja emas tu buat gelang la, buat rantai mami la lip lap lip lap. Rupanya kena makan okay. Haruslah balik kita semua puan-puan pakat kikih barang kemas kita buat serbuk dan makanlah serbuk tersebut .

Dose tidak diberitakan di situ dan amaran contraindication juga tidak disebutkan. Takper ahh paling paling kalau terlebih dos kita hanya jadi golden girls, okay la tuh, jangan sampai jadi patung emas sudah. Sah2 laki menangis , bukan sebab sedih tetapi tangisan kegembiraan, pak cik buleh jadi kaya kerana isteri bertukar patung emas boleh jadi ibu duit okay.

Things that women do to look pretty adalah tidak munasabah to me although I am one.

Ohhhh and misi mengintai Dorothy Perkins di Subang Parade semalam adalah kurang berjaya dan digagalkan secara besar-besaran oleh En Kanda, again.

Setelah diwar-warkan oleh CP KAMIL bahawa DP sedang menawarkan 50%, daku telah menjadi separuh sasau kerana gagal menjejakkan kaki ke butik DP di Singapora minggu lepas, disebabkan kedengkian En Kanda jugak.Tergedik-gedik nak pergi Sentosa dan melimitkan RT I di Orchard. Bila dia dah menarik muka chom yang lagi tak comey daripada En Kamil punya, I terpaksa merasa takut, takut untuk derhaka kepada suami adalah ciri isteri solehah ya Kak Ji Esah.

Oleh itu semalam, jenuh I pikir strategi yang mantap untuk buat detour ke DP yang paling dekat. Imagine lah if ajak pi Mid Valley pukul 6 petang mungkin I makan penampaq lah pulak kan. Tetiba mentol menyala , yess, I pun dengan penuh kemiangan cuba mengumpan En Kanda ke Sari Ratu Subang Parade memandangkan dia berhantu makan nasi padang and he has been ajaking me for a few times already but I tak hengen kerana I tidak berapa berahi. Akan tetapi kerana DP aku sanggup tahan tekak makan sumer kuah2 kuning tu. Gatal pulak minum ngan es teller dah bergenuak perut I ewwwww.

Akan tetapi, En Kanda sudah pandai membaca taktik wanita (Eh Zhazrey, ko bagi short course ek kat laki aku?? lempang karang). Dia pulak yang saiko I balik.

He said I dah banyakkk sangat RT tahun ni so dia nak ajak I mental theraphy a.k.a patience theraphy pulak sempena menyambut tahun baru. Memantapkan iman katanya. Lagi la besar punya puaka dia dengan rela hati bawak I masuk dalam SP tu haa dan bawak I belek2 semua baju bajuan di DP, dan juga di Sisley dan juga South China Sea.

Lagi harem zadeh dia tarik I tengok pulak blouse2 purper karer yang I cintahi dan membuatkan aku nak koma dah kat situ waaaaaa. Pastu dia urut2 belakang I saying "Sabar sabar, nilah cara kita nak didik iman kita supaya tak menurut kehendak syaitan" pastu dia tambah lagi "Kalau rasa tak tahan sangat, telan air liur tu, banyak2 kali pun takper , tak rugi aihh"

Boleh tak macam tu.

Nasib baik I yang tak jadi syaitan dan meyekeh kepala dia di situ juga.

Ke sebenarnya dia yang PUAKA.?? Cissss.

18 comments:

mamasita said...

Adoi!! Sakit perut aku ketawa baca entry ko hari ni Ja..
Adapulak engko nak cekik2 Lan yang muka budak baik tu..kang aku muaytai ko!!
Ko tu pasal tulis stail kelakar dah lagi terror daripada Ezza! Ni mesti LM dok bagi kursus jarak jauh dari Alok Staq!

Dilla said...

halooo...suraiza...remember me...feddie...wei hang apa habaq....sihat ka....bila nak balik mai sp....calling2 aku yek...boleh bergather2....

belasah jer DP tu...aku baru balik dari singapore....beshhh...boleh p lagik...tapi dengan bawa RM yang manyak kerana dollar n RM kita boleh menyentuh perasaan...jiwa n raga..hihihi

Dilla said...

aku dah add hang kat FB....

liadevega said...

oohh...hang pi jugak ka semalam? ahhaa..padan mukaaaa....!!! *syok sbb hang pun tak dpt DP macam aku gak.

*pastu kunun2 nak buat2 baik nak singgah umah aku tgh2 mlm...piraahh...*

Mimi said...

serioussss?? makan serbuk emas?? aku makan serbuk/serdak biskut sajorr, patutla badan aku bulat/empatsegi mcm biskut..huhu

DP sale now? yahuu..nk gi OU malam ni..tp kita nk pi sorang2...taknak ada 'gangguan' hahah

azieazah said...

Jangan tak tau lak... Pelakun seram Indonesia (dah meninggal tahun lalu) SUZANA, hanya makan Bunga Melur jer tau.. Nasik tak makan... hhehehe tak koser aku aihhh...

Kalu teringin nak pi Sari Ratu Nasi Padang, mai ler tang Bukit Bintang nih.. bleh kita dating.. hehehe

Tijah said...

ko takde ke rasa cam nak culik dia pastu tebok. aku syak cam byk jer emas berkeladak dlm pankreas dia tu...

tireless mom said...

DR,

Masa you update your status kat fb pasal sale kat DP tu, I was right infront of DP kat Mid Valley tau! But DP nya clothes tak berapa sesuai lah with me...

Rasa nak menjerit suruh you datang Malang nya tersangat lah busy lepas tu shopping ke MJ pulak. Semua nya sale tak tahu mana satu kedai nak masuk. Jangan stress stress dear, tak tahu pulak mana nak cari emas 916 untuk hilangkan stress gitu.

Sheik said...

kih kih kih... Ostad Lan Dollah sesekali berceramah...pengsan!!!

Cik Puan Kamil said...

Ya Allah ! Tengok tapi tak leh beli.. ? Aku harap berjaya lah patient therapy cik Lan.... Supaya hang tak sasau... Amin...

PS : BUkan kah kita nak pi tgk wayang malam ni ? Baik kita pi shopping saja nad lupakan wayang... Ampun Cik Lan !

Hazrey said...

Bagus Inspektor Lan, Bagus.

Kita mesti membendung semua gejala syaitan ini. Hahaha.. Dosaaaaaa... Dah jangan nangis, pergi ikat rambut. Hahahahah

Anija, said...

DR,
sepatutnya hang p sengsorang.. aku tak leh shopping dhn kaum lain, lemaih.. dok ikut punggok kita macam hint2 soh cepat.. eeee...

cik.yati said...

suke giler baca blog akak ni..hehehe

sy x suke soping gan cik laki...rimasss asik nak balik cepat je

IBU said...

Ohhhh.....di sini ghupanya Dinda berkeliaran ya???

What can I say? HAHAHAHAH....love your postings. Sengih dari hujung telinga kiri sampai hujung telinga kanan (telinga sendiri yek?) tak ghenti2.

Patutlah tak awet muda langsung muka ku ini.... tak mampu wh nak makan serbuk emas. The nearest I can afford hanyalah pisang emas... tu pun tak leh makan banyak, sebab nak bwk pi belayar... hahaha...

Keep on blogging. C U around (especially at round abouts) ya?

HUGSSSSS

SOHO Mama said...

Adui, makan serbuk emas? Barang kemas I pun tak cukup nak buat serbuk ha haa..!
En. Kanda u tu dasat jugak ya buat reverse psychology on retail therapy ke whatever they call it..kiranya harus BERHADAPAN dgn baju2 itu lah ye..ooooo.. :P

Kitchen Guardian said...

You ni kelakar habis!!! Hang tak rasa lagi nasi padang Minang Saiyo depan balai polis melawati, kalah Sari Ratu...joms?? Makan serbok emas??? nak buat lagu mana rantai emas seurat pun maid dulu dah pau!

Uncle Lee said...

Hi Desert Rose, love your humour. And the bride is gorgeous.
Have a nice day, Lee.

rerama salju said...

hahahaha....

I pun suka DP,and baru rembat suar yankee 1...size 14 takde,pasal nak jugak size 16 pun jadikkkkkkkkkkkk.....dasar !!!