BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, November 13, 2008

Anugerah yang tak Semenggah

I can't help it but to write about ketidakpusan hati I with Anugerah Skrin the other day, although it might bit a delayed telecast.


1. Why is that Macam 2 Aznil has to be in the same Category as other Intellectual talk show??? What is so intellect about that show for crying out loud (not that I have anything against that man(?) lah kan. But if they really want it so much for him to win, why couldnt they have another category for talk show yang bertemakan hiburan or Talk Show Merapu and give 5 award altogether for him , in advance because surely he will win forever. It was such a disgrace to the Industry.


2. Why or why En Angkasawan Negara cum Tokey Restaurant has to be invited to present the award??? Oh, maybe because he has a connection with the outer space and saluran televisyen dipancarkan melalui satellite yang dipasang di outer space kan (paham??) So that was the connection, kenape aku tak perasan.

Or maybe, En Angkasawan ke-2 yang ada apa-apa dengan Pengacaranya malam tu and En Angkasawan ke-2 could'nt make it that nite so the burden was shifted to En Angkasawan No-1. Ya, sounds sensible.


3. Kenape Miss Farahdyiya tu suka sangat mendedahkan dahinya yang spacious tu kepada khalayak ramai??? Kenapa suka sangat ikat rambut cekang macam Mak Temah dalam pantang?? Sungguhlah tak jelita and afterall I think she looks like a man already, so boleh tak tutup sikit kelebihan tu???


I rest my case.

8 comments:

Lyana Mauseth said...

aku baru ja komen pasai angkasawan negara tu kat blog aku ni haha...wah kita ada connection la..

DBI said...

anugerah skrin???..muka tu jer yang menang erK

Desert Rose said...

Lyana, gila glamer sebenaqnya mamat tuh, keluarganya jugak

DBI, tah apa tah mimpi I tgk that programme malam tuh, saje kot gatal mulut nak mengomen. Tidak lah bermakna I ni terlalu mengambil berat no dgn industri hiburan kat Mlaysia ni kan...

HLiza said...

Utk mengelakkan sakit hati yg tak sudah, saya dah pencen tengok sebarang anugerah..sama ada di Malaysia atau pun Hollywood.

Encik Azrin Yang Garang said...

saya dengan ini menganugerahkan pengomen tergatal mulutnya. anugerah ini yang baru julung2 kalinya diadakan bagi menghargai pot-petan akak yang sangat kritis lagi sini. semoga majulah dan bertambahlah bilangan pengomen2 di malaysia ini. sekian terima kasih.

Cik Akak Rose,

ok tak script tuh? he he he.. industri hiburan nih sama jer carca marba dengan sistem pendidikan kak. pusing2 figure tu jugak orang tuh jugak. pas tuh suka selfworship. hak hak hak.. adakah saya ingin merampah crown pengomen tergatal mulutnya dari akak. hak hak hak..

Cik Akak Rose,

he he he, kita memerlukan komen2 macam akak nih. kalau tak mmg tak berkembangan la industri hiburan kita nih.

Cik Akak Rose,

Majulah sukan untuk negara, eh salah, majulah industri hiburan untuk negara. sekian terima kasih.

Sha Abdullah said...

aku x tgk lgsg sebrg anugerah kt msia nih..meluat..yg kompomnya artis2 yg mai dr ceruk kampung mana tah pastu ada hati ngaku ada darah mix sgala mcm bangsa kt dunia ni pakai baju x ckp kain,n wajib tayang lurah..ala2 anugerah artis porno lak..benci mak ni tgk nyahhh!!!

Sis Deena Rebutia said...

hmmmm...kena masuk court mane satu ni? dah name pun HIBURAN..kalau terlebih berhibur ni budak xpandai je kan..tengok yang ponteng sekolah kan, mmg pegi berhibur main game, snooker etc..mmg geng2 xsekolah..habih, nak wat camne..yang siannye tu, sekali yang sekolah jadik mcm org tak sekolah!

edelweiss said...

Rose,

tang bab angkasawan tuh yang paling aku heran...tersungguhl;ah hairannya...dah tak dak kaaaa org lain??? apa relevent nyer angkasawan dengan anugerah skrin??? mungkin depa nak amik berlakonnn kottt...

mcm tuh lah industri kat mesia nih...tak relevent semedang.

oh ya!!! cik rose...cik blurr ajak lepak MAK JAH BKT JELUTONG