BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 3, 2010

Dunia Hari Ini Dipenuhi oleh Orang Yang Sakit Jiwanya - part 1

I was telling my dearest friends Kay and TM the other day on my feelings towards manusia yang berhasad dengki dan busuk hati kepada orang lain. And they encouraged me to pen it down in my blog, well , itulah gunanya kita berblog pun kan, to share our thoughts and feelings with OUR friends.


Just as I intended to do the same, I saw a comment on my previous post from this orang cacat otak yang tetiba sakit hati kat I although I dont even know her/him and mengutuk-ngutuk I kat MY BLOG. Sungguh mulia dan terpuji si dia itu yang siap cakap I ni kena tahan kastam sebab banyak dosa. Wah, malaikat pun tak boleh determine and mengukur dosa insan, apatah lagi manusia, and this person can!!! Amazing.. betul, nampaknya blog I semakin popular , tidak sahaja dibaca oleh manusia malahan makhluk lain juga. Sila tepuk semua orang... I pun cadangkan pada si FONZIE ni, tukarlah nama menjadi MAKSUM yang bermaksud suci daripada dosa, buat apa letak nama cam Yahudi bukak kedai roti.


Atau mungkinkah dia ni Fasha Sandha yang retaliate kat I sebab I join group "I hate Fasya Sandha "  on FB hari tu?? Atau dia jeles sebab Kak Ji Esah and CK ajak I ngedate?? Apakah ? Apakah??


 What beats me is wujudnya manusia2 yang tak ada kerja but to baca blog orang dan mengutuk2 blogger yang langsung tak dikenali. As if they are so full of hatred and try to luahkan all the kebencian and ill feelings towards apa2 tah yang terjadi dalam hidup mereka dalam komen box orang, contohnya mungkin dia pernah didera atau dicabul agaknya kot. So sickening.


I know ramai my blogger friends dah kena serangan penyakit ni, Bapak Gegula, Kak Ezza, Kak Shana and Anija to name a few.Even Kak Nani yang rupawan and pandai masak tu pun ada orang sakit hati.


My question is why ada orang gila yang berpenyakit gila vavi camni??? Daripada mana asal usul penyakit itu?? Daripada kandang vavi kah???Tapi kenapa tauke vavi tak pernah pun kena serang penyakit ni.


Enough about this orang kurang upaya otak.Lepas ni korang buat blog sendiri pastu kutuk lah semua blogger yg korang tak berkenan, pastu advertise blog korang kat bill board tepi hi way Utara-Selatan tu, sebab sure lah semua blogger akan guna hi-way tu bila nak balik kampung kan, and jgn lupa bukak akaun nuff nang sekali, nanti kerja ko ngoblogging sesia je.Seriously, korang memang sakit, and penyakit macam ni hanyalah boleh diubati dengan kekuatan Iman dan selalu istighfar ok. Err korang tau ke istighfar tu cemana??? 

12 comments:

Hazrey said...

hahahhahahahaha.. ahahahah..

wait. that is the price you hep to pay for being very the popular.

biasalah nok, diaorang tu mendambakan perhatian dari orang orang macam kita.. lols.. bila kita jawab, dia akan rasa tenang sebab ia bagai ubat untuk diaorang..

mana kau tau, entah entah kau ni pujaan diaorang.. silap haribulan siap poster kau kat ceiling bilik tidur depa.. hahahaha.. setan tak? mintak mintak kena panah petir.

azieazah said...

Harap-harap dengan entri ni, orang2 yang dimaksudkan tu, tidak ditimpa perasaan or perasan or whatever lah... kerana ada entri khas buat depa...

kay_leeda said...

Wohhh terkezut daku tetiba ada nama glams ku disebut-sebut. No wonder lah jiwa kacau sehari ni. Tapi idakkk ler jiwa kacau sampai nak curi-curi baling batu kat blog orang lain.

Kepada yg berjiwa tidak tenteram itu, pls lah, drop the act. Kaedah mengutuk itu is so,so tidak menunjukkan keberanian mutlak hokay. Kalu nak sound, hey....bagi depan-depan. Apa masalah nak pi maki hamun dengan kata-kata yg sungguh lah tak tersebut olah lidah tak bertulang ini.

Tak boleh ke hidup dalam harmonis? Pokok tak bergoyang so buat pe nak pi goncang-goncang pokok tu. Adakah mau kan buah nya? Atau adakah mau pokok itu di uprootkan sehingga ianya lesu??

Life is short peeps. Let's make this world a better place, okay? Ohh...it sounds so cliche but itu lah yg sebaik nya.

Lyana Mauseth said...

hahahaha dia sudah silap masuk blog daaaa...kalau dia mai kutuk kat blog aku, pepaling aku buat pun delete ja komen dia, dan aku akan meroyan sesorg...ni dia pi msuk blog hg...mmg cari penyakit laaaaa...

liadevega said...

eee...tension aku ada org2 sewel camni diantara kita...

Anija, said...

*tepuk tangan untuk post kali ni
aku tumpang rasa simpati kat org mcm tu.. semoga dia diberi hidayah..

tireless mom said...

Viva voom! Oraitt! Popular ke DR? Dia tak tahu kan activity kita yg lain. If dia orang tahu, mesti akan masuk fb petition untuk tumpang populariti kita!

captainlukman said...

dah lama org cam ni takda dtg ke blog saya, dulu ada jgk,....maklumlah dik non english hancus tapi TATAP ni nak skepaing english dlm blog hasilnya? tu kene kutuk tak ingat...

dia jeles akak cun ni... sabar na

SR

Naz said...

Eja,
Delete and forget. Out of sight, out of mind. Orang macam tu bukan boleh layan sangat.
Dia tak dak kerja tu sebenarnya ;)

Tijah said...

haaa...

part 2 plis...

zaitgha said...

DR, love your take on this he he...only the other day i saw a fellow baker blogger was called "riak" just bcoz she didnt reply ppl comments in her blog...siap bagi tazkirah lagi why ha ha ha...i just told my friend tuh, kalau nak ikut cakap orang, satu benda pun kita tak boleh buat...so relax jer lah ...but a little that i know u, you know how to take care of that kind of prob he he.....cheers dear besok dah Friday...

Desert Rose said...

He he...

Tq frens.

But Kak Zai,RIAK?? wah selamber badak je mulut cakap orng riak just bcoz of that kan, people are just so judgemental sometimes.