BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, March 12, 2009

Tagged by Mimi

I telah di tagged oleh Mimi Suzana



Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.



1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?

Action Packed Movie or Raja Lawak (mungkin dia kumpul bahan untuk pi
Audition tahun depan)



2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?

THOUSAND ISLAND strictly.Salad hanya akan dijamah bila makanan lain
dah tak de atau haram di makan. Kat Mesia ni, he will have salad only in
Pizza Hut (itupun cilok I punya je and only fruit salad) I've seen him having
salad secara terpaksa di Bali & Beijing je dulu. Itulah je adengan dia makan
salad yg diambil sendiri sepanjang aku kawin ngan dia.


3. What’s one food he doesn’t like?
Asam pedas. And aku sungguh bengkek dan tidak memahami kenapa arrggg


4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Sometimes teh tarik, most of the time teh suam and once a while watermelon
juice.

5. Where did he go to high school?

Kat Kulim, Kedah. Boarding School, aku tak sure la beb (bertuah tak aku??)
Yelah masa dia kawin ngan aku dulu bapak aku tak mintak pun resume dia
pe.Kalau dia tak sekolah pun aku nak jugak sebab masa tu chentaaaa gila.

6. What size shoes does he wear?
7 or 6 1/2

7. If he was to collect anything, what would it be?
Caps. Ya, Sungguh Bosan.


8. What is his favorite type of sandwich?
Oh tak favourite sangat la, but he will go for Chicken.

9. What would this person eat every day if he could?
Nasi Kandar. Ni kes kena sumpahan I sebab dulu dia anti kedai mamak.
Setelah dia kawin dgn aku yg musti makan nasi kandar at least 1 kali
seminggu secara wajib, baru dia tau betapa BESTnye makan nasi kandaq.

10. What is his favorite cereal?
Ohhh dia tak makan cereal for breakfast, sorry. Dia cinta pada kolestrol,
apa jadah makan makanan kucing katanya. Tapi dia kongsi makan COCO
CRUNCH ngan anak2 dia macam makan kacang. Kalau ada bukti dia
makan cereal dengan susu seperti orang normal, mungkin episod itu hanya
akan kelihatan jika dia pi membantu pejuang palestin di Gaza.Takde
makanan lain dah masa tu kekdahnya.



11. What would he never wear?
Bra & pink panties definately.

12. What is his favorite sports team?
Man U (uwekkkk poyos), AC Milan & German (world cup)


13. Who did he vote for?
PRU 12???? Oh he didnt vote coz he was one of the appointed committee
untuk memantau perjalanan PRU12 itu hari kat Sah Alam ni.

14. Who is his best friend?
Aku (ha ha bleh???dah aku je yg byk tau rahsia dia OSA and not. Org lain
mampus dia tak bagi tau), Abg Sam, Esmond dan Hidir. Dan aku sentiasa
tersepit di antara mereka.

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
Bebels.

16. What is his heritage?
Al- Malayu. More than that aku tidak tau.U see, laki I tak byk cakap, so is
my MIL. FIL undergroung already.So sapa la nak cerita kat aku kisah
keturunan dia. Ataupun depa bosan sebab asyik aku je yang bercakap
wallahhualam bi sawab


17. What is his favourite colour?
Blue. Dulu dia tak de kaler favourite. Aku yg paksa dia suka biru ha ha ha.


18. What is his habit?
Sama ngan hubby Mimi, korek telinga. I bet dialah manusia yg boleh
pegang rekod guiness 'Lelaki yang mempunyai telinga terbersih di dunia' or
the second man , next to Mimi's husband.

19. What is he proud of?

His children

Lastly, do you think he will read this?

Yess, but I kena open my blog and ask him to lah


I want to tag:


1) Kak Naz


2) Mrs Jemain


3) Undomestic Wifey


4) BellaDona


5) Kak Piah

7 comments:

Mimi said...

hihi..gelak2 aku sorang2 depan PC ni..kak, hang telah buatkan aku kelihatan seperti seorang sewel di opis..
oo..suka korek telinga gak ye..ingatkan laki aku je lagu tu..awat ehh?

Belladonna said...

Bra and pink panties katanya, hihihi. Akan ku buat tag mu iniew, after laki aku balik. Sebab kat area pc aku ni tadi ada cicak sesat. Aku masih panicking and jumpy! Mak takut cicak nok.. gelii!!!

tireless mom said...

Hi DR

Whatever his habits are, bet dia lah jejaka idaman Malaya kamu!

Lyana Mauseth said...

haha inilah rupanya jejaka idaman hg...takpa janji hati sayang!! :P

Uncle Lee said...

Hello Desert Rose, I love that, "hubby saya ta'banyak chakap...", ha ha, 'and MIL too'.
Love your sense of humour...

Wives and husbands who have great sense of humour always have interesting marriages, or at least one.

You stay easy and have a pleasant weekend, Lee.

Anonymous said...

nasiblah hobinya bukan suker korek idung

dbi

kak ja said...

My hubby pernah korek gali telinga dia sampai tertinggal kapasnya dlm telinga dia!! Siap kena masuk emergency room!!

Guess now ur hubby jatuh ke tangga ke 3 le kot...