BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, March 31, 2009

April ......

Today
10.30 a.m

SMS

Dinda : Kita dapat BN la 4 outstndng instlmnt - frm Bank xxxx.


After 1 hour without reply, sms lagi...


Dinda : Dapat tak sms I td?

Kanda : Belum baca, jap.

Dinda : @#$%%^&&

Kanda : BN tu apa??

Dinda : (Mongok nye laki aku nih) Bankruptcy Notice la Toyol.

Trutt tutt trutt tut (terlalu terkezut cannot type must speak)

Kanda : !@$#$&^%(cercaan yg kurang mesra alam) Why?? I thot we
have Stnd Instruction???

Dinda : Dunno. They said the SI need to be renewed every year, we didnt, so
outstanding setahun already, how????

Kanda : (sekali lagi cercaan) Renewed palatok dia, mana ada camtu plak.
Surat2 semua hantar ke mana??Tak penah received pun.

Dinda : They said they mailed them to ur office and our old house ...

Kanda : Isyyyyy, can't u do something about it ?? U deal with this kinda of
thing kan?? U must do something la. Call d Bank .

Dinda : Apa plak, bila masa I buat litigation...

Kanda : Yelah ask ur collegue la what to do

Dinda : Called already, they said must go to HQ in KL.

Kanda : Satu hal lak, esok la, today I got 2 mettings

Dinda : Tak pe, dia kata weekend lagi afdhol.

Kanda : Apa plak bank bukak weekend??

Dinda : Bukak, kat SOGO.

Kanda : Biar betul, teller machine ada la

Dinda : Memang la ATM, dia kata withdraw duit bagi kat I, beli hand bag,
kasut, kan SOGO sale

Kanda : Be serious la wei.

Dinda : Seriyes la ni... *dengan seriyes cakap* APRIL FOOL!!!!!!

Kanda : Punde@.... Siap u balik nanti , kena patuk ngan ular tedung seluar

Dinda : Sukenye ha ha ha



*************************************
Posting berikutnya ditujukan pada Pn Edelweiss, with love
April, 1st 1992
Time : Morning
Location : Dalam sebuah classroom
  • Kisah sebuah jenayah terancang by 5 notorious criminal minds.Penjahat #1 & Penjahat No.#2 came back from d toilet , berlari dengan kelajuan cahaya.

Penjahat #1 : Sumbat, Mrs Tan wants u in her room, now.


  • *Sumbat = Subathra our Class Monitor , Mrs Tan = Principal yg garang
    mcm ghimau beranak sulung


Sumbat : Kenapa wei * dgn muka penuh ketakutan*


Penjahat #2 : Tah, dia marah gila


Sumbat : Ni mesti sebab korang bising tadi or pasal korang lari dari

cross country kelmarin ..aku dah tau dah. Tengok mesti aku yg

kena (lebih kurang la dialog dia, berdasarkan rekod jenayah

penjahat-penjahat tulah, mana aku ingat dah berkurun)


Penjahat No#1 : Cepat la....

  • After 10 minutes Sumbat came back to the class while we were having math class dengan muka bengkek macam baru lepas cucuk botok. The used to be polite and demure girl didnt even give a damn kat Mr Koo and shouted at the 5 of us,

"Beruk arrr u orang sumee, mana ada dia panggil aku?"
  • And we all, biasa la penjahat kan, shouted back, "APRIL FOOL"..(puass hatiku)
  • * Kepada geng penjahat2 yang pernah mengalami peristiwa di atas, atau berada di dalam kelas yang sama semasa kejadian tersebut berlaku atau kepada ex student Father Barre's Convent, Sg Petani atau pun bekas cikgu-cikgu yg dihormati yang mengenali watak2 di dalam cerita ini (nama dan panggilan manja sebenar telah digunakan secara meluas) sila tinggalkan e-mail atau contact no anda di sini. And yess, in case u are wondering , sayalah penjahat No#2 dan Edelweiss itulah Penjahat No#1 a.k.a Godfather a.k.a Mamabosan

  • * Note to Edelweiss : Nah, I've done my part ok, aku dah buat iklan kat sini. Jgn salahkan aku lagi kalau reunion Cik Pah hang belum menjadi kenyataan.

6 comments:

edelweiss said...

Cik Rose...

Hang buat aku pecah gelakkkkkk!!!
Apa pun thank you lah for the dedication tuh hehhehe.

So kira aku tak leh nak salahkan hang kalau tak jadik reunion lah nih? [boleh ka camtuh?]

Wei..Mr.Khoo dah 'underground'. Sumbat pulak entah kat mana kan..!!

Penjahat #1 & #2 memang selalu menjadikan tandas sebagai tempat perbincangan untuk rancangan jenayah terancang! hahahahha

undomesticwifey said...

nyah, i suka tektik u dgn laki you tu. siap dapat BONUS lagi u. U memang, dasar Ratu Horny jugakss!!!

kak ja said...

Uissshhh.. berbincang strategi dlm toilet? Pandainya u all pilih tempat..

Suka bangat dgn ending dialog kanda n dinda.. ;)

Cik Kiah Kidman said...

Waa! Ular tedung nak mengganas! Pura2 larikkkkk!

IRA said...

ular tedung seluar tu sepupu tupai ek?

Superzac said...

wahhaaaa....kena settle hutang kat sogo...nice....!! next year buat notice yang kena settle BN kat pavilion plak..