BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, March 27, 2009

Sepak Q

Mom called when I was driving home yesterday. As I menciks (tak pandai) to hold the phone in one hand and managing the steering wheel with the other, I told her I 'll return her call coz ada polis traffic kat depan. If not she will ask me to use a hands free (yang dia bagi) because hatinya yang tak tertahan nak bergossip iteww. She said ok without insisting, so I reckoned there was nothing 'interesting' or 'interrupting' . Well I am the counselor tak bertauliah yang paling siuman dalam famili so far (dasar mulut guna third party insuran).A few minute later...she texted me :-
"Call balik lps Spa Q, ari ni lst epsd" arrrr????? Oh ibu!!!!!
Seriyes I tatau macam mana bulu2 mata pelsu Jasmin Hamid boleh menarik minat cikgu pencen yang berkaliber sepertinya.Mungkin my mom ada hasrat terpendam untuk memiliki rambut digital curls seperti Norish Karman ka?
I terpaksa menonton juga dan cuba sedaya upaya untuk memahami minat my mom, mencari-cari sinar di celah2 skirt pendek Zizie Ezette kot-kot ada aura yang boleh membangkitkan kekaguman I. Yelekk...Nada. I hanya kagum ngan kegebuan Zizie. Apa la mak dia makan masa mengandung kat dia.
Sampai tertido-tido la nak mengahabiskan cite tu, last2 I dapatla mengumpulkan beberapa persoalan yang tak dapat diserap oleh otak I yang tepu ini , untuk I tanyakan kepada Mak I nanti.
  • Could somebody please tell me genre cite ni? Comedy thriller ka cerita separa seram (ada hantu maaa itu Jasmin Hamid Burung Hantu, Azizah Mahzan Hantu Kopek and husben si Zizah Hantu Miang) Thriller ada jugak sebab I berdebar-debar memikirkan kalau la bulu mata pelsu itu tanggal or tercucuk mata and adengan peluk-memeluk tu...uishhh suspen sungguh kan, mana tau kot si jantan tu naik syehh peluk mcm tu satlagi terbabas pi comolot ka? Astagfirullah *solat tobat*.
  • I tak buleh digest sebab2 yang membuatkan depa kena enlarged gambaq sebesar alam untuk diletakkan di bilik tido (untuk memberi penerangan bergambar kepada penonton ka "Oh Ini bilik Qistina", 'Ini pulak bilik Azijah" yang itu pula bilik Jasmin Hamid ok ataupun untuk memberi kemudahan kepada krew untuk buat shooting sebab lokasi tu hanyalah di sebuah rumah sahaja bukan 3 seperti yang sepatutnya.

  • Apasal mekap mata kaler serupa semua, sebijik, like cut and paste??? Make-up artiste harus diberhentikan dengan notis 23 jam , nokss boleh ka uolzs kreatif skit kot ye pun bajet ciput make up artiste sorang je and make-up ala-ala terhad. Suruh ajelah Makcik-makcik tu bawak make-up sendirik

  • Farahdhiya tu pi kursus kat Kak Ogy sana nun mcm mana mau buat babak nanges tanpa memburokkan muka. Dah la watak budak kampung, mak nye bagi pulak kat Mak Cik Senah yang berwajah javanese malay, tup-tup dapat anak muka pan asian hambekk kau. Tak pulak I tau orang kampung la ni malam2 pun pakai rambut palsu, kampung contoh gamaknya tu ye, kat mana la tu, kampung Kak Piah kot. Sampai 5 minit hah adengan dia nangis tu, metafora apa pulak lah tu, I ni memang la buta seni, tapi hanya sebab dapat surat cerai je nak close up daripada segenap segi dan angle muka minah tu nanges , seriyes la I lagi tak boleh paham. Dah la mula2 I ingat dia nanges sebab buasir, sebab pegang2 perut pastu berkerut-kerut macam menahan kesakitan terlampau.
  • Paling - paling tak paham, derang ni dok kat negara mana? Ke atas awan ke kerajaan langit nih??? Nape buat majlis kawen kena pakai baju bareback segala hah???? Pastu yang datang 10 orang je ke???

Itu lah je yang I nak tanya my mom........

p/s : Alhamdullillah syukur *sujud syukur plus solat tahajud* masa adengan Qistina masuk hospital & Jasmin Hamid dok dalam lock up , tak pakai bulu mata palsu, kalau takk, I sanggup gigit-gigit je tangan my Kanda, gerammm (motiffff??? Tak dapat malam Jumaat ka?)

16 comments:

undomesticwifey said...

hahahahaha..tak dapatkah malam semalam kak rose?? huhuhuhu..

ulasan ulasan tu bunyiknya uolsszz macam peminat setia jek...kan? kannn??

*Ratu Horny*

Queen Mother said...

Tak payah tengok dari start dah tau apa isi kandungan!

Ni set-set ikut soap drama:
Latin -(tang crisis sana-crisis sini, minah tu lari dgn mamat ni yg sebenarnya laki minah sorang lagi, dah tu dapat anak bagi kat org laen, las2 da besar baru tau...etc etc etc)

Hong Kong - HARUS ada gambar di dalam kamar...eh bukan HARUS...WAJIB lagi!

sinetron indonesia - bab make up tebal2 walaupun pakai TUDUNGS you alls.

ala-ala DALLAS & DYNASTY - tahap kekayaan melampaui batas akal dan fikiran

Ni baru SPA Q dah fenin dik oi, belum lagi ada satu cerita baru, konon-konon kerajaan atas langit (kayangan tuh!)

IRA said...

part paling best dalam spa q adalah...

jijah mahjan kena rape oleh suaminya sendirik!!!

bukak2 tv terus scene tu. pengsan jap.pastu gelak guling2 .

oh, genre spa Q rasanya komedi seram sejuk

tireless mom said...

Dik

Akak pun memang rasa hangat bila tengok SpaQ, tak kira lah no 1 ke no 2. But akak memang tabik spring kat Pengarah nya Miss M Jiwa tu, cos walaupun menyampah tengok cerita tu and dosa sebeban mengumpat dan mengkomen, Pengarah telah berjaya membuat akak duduk di depan TV dan terus mengomel dan mengomen although not all the episodes lah. Sometimes you wonder is this how Malaysians have become? Skirt pendik, make up tebal tebal, revenge this and that, like no values pulak kan.

Memang pelik why in a so called wedding in the garden, ada guests pakai western including the bride and groom and ada guests pakai baju melayu. Sunnguh tak kena.

Naz said...

Eja,
Sekarang ni kan gawat. Semua orang fikir nak buat duit. So they have to tap into what they think people want to see. Quality and rationale lain kira. Agaknya lah ya.
Fikiranku masih belum tercemar kerana belum pernah seumur hidup tengok SepakQ dan tidak juga ada rancangan untuk menontonnya :D

Hazrey said...

wait until mum start a blog, lagi u pengsan..

Walaupun byk yg tertanya2, tapi itulah yg menyebabkan kita turut nonton drama tu. natijah manusia, benda yg dibenci tulah disuka. Sbb sentiasa meniti di bibir, bencinya aku, tak sukanya aku.. Last last melekat..lols

Tu belum adegan solat pakai eye shadow. Yeah, laugh at me, i watched spa Q too.. But that does not make me less a man kan? After all, im a lesbian in a man's body.

Ida Hariati Hashim said...

Kak Eza,

Call me outdated or whatever, I memang tak tgk any soap operas, omputih, melayu, indo, tamil or latin..semua i malas mau layan..

I ni Desperate Housewives pun tak tgk, (punya dasyatnya manusia I ni!).

My mom suka tgk Intan, I heard she discussing it with my maid, sebab dia tau I tak layan TV sgt.

Desert Rose said...

Bekas Miss Ipoh,

Ciss bedebah. Aku rela main dari tgk drama lawak k. Ko tau sapa yg jadi pencerita latar, dok narrate la episod2 lepas kat I???? BIBIK...., stress ka tak aku ni habag mai


QM,

Ya tell me about it. Dramatik tahap Dewa Kali kan...kah kak tahap kekayaan yg melampaui batas tu memang kelesss kan, i ske

Desert Rose said...

Ira,

Sampai ati ko pengssan, aku kalau kena rape nan laki sukaaaaa sangat, tak caya tanya Ratu Horny.
Ko nak kawen sok mintak ilmu kat kiterang, isteri2 yg sentiasa dahaga ha ha ha.

Kak Yatt TM,

Oh, akak nanti kalau buat majlis kawen ke apa, tolonglah jemput I, I teringgggin banget nak pakai gaun bareback nampak ketiak ...

Desert Rose said...

Kak Naz,

Baik la depa teruih buat cite hikayat mcm yang terang2 cite tak logik, tidak la menimbulkan kegelian di ulu hati dan urat saraf kita kan.

Kak Naz yg suci, dengaqlah nasihat daripada adikmu yg tak berapa suci ni, toksah la tengok spa q tu, akak akan stress....

Desert Rose said...

En Hazrey,

Timakasih diatas kunjungan balas yg pantas , terharu siyutt.

Kalau my mom dah buat blog juga, u bleh rekomen dia jadi wartawan Melodi tak??? She is damn good u know.

Somehow I dah tau dilemma u tu, mesti jiwa lesbo u meronta-ronta nak melepaskan diri kan, ?? B strong Bro errr Sis...

Ida,

Good 4 u....and cite Intan tu mak I suka jugak, pengsannnnn

fair.wind said...

makteh blh join mak aku tgk sepak Q...aku tak tahan la tgk yasmin hamid yg macam hantu bangkit tu.ngeri siut....mekap mcm hantu, rambut pun mcm hantu...pastu awat depa ckp melayu slang omputih wei??? tolong lah, muka melayu cap sardin lagi mau ckp melayu slang omputih..mengada2 eiiii meluat! org kaya mmg kena ckp mcm tu ka? sungguh la aku keliru!

-lyana ratu mengkuang-

kak ja said...

Kja lbh rela tgok citer kayangan Juli Julia tu..dah tentu dah citer kelentong.. Sepak Q ni, masyaAllah... meluaaaatttt!!!!

edelweiss said...

wei cik rose...

ishhh aunty mariam nak tengok biaqkan lah...lagipun beratus batu shah alam dengan tmn desa jaya tuh... betul tak kak ja??? eh..kak ja tau kan kat mana???

hang jangan tak tau...aku tengok last episod tuh sbb anak aku terkalih pi program tv...sekali tuh aku ternampak mata lebam jasmin hamid. mcm yang hang katalah bulu mata dia tuh yang aku paling tak tahnnnnn....buleh sapu lantaiiiiii...bersihhh semua sampah & debu-2.

yang paling aku hangin dan meluat tahap gaban islah bila si marlia tuh cakap melayu...bunyi melayu tak melayu, siam tak siam..tagalog pun dak jugak...awat lah jadik lagu tuh???? crita melayu nih lagu tuh lah. Kalau pasai org kaya raya, mesti nak cakap melayu with english accent. Hasilnya??? mcm si mar yang di**** oleh si zafrul yang aku naik nak muntah tengok dengan rambutnya diwarnakan tuh...ya ampunnnnn!!!!!

tapi sebenarnya aku sokong gak apa kak TM cakap...peluang nak komen a.k.a mengumpat terbuka luas.

garden wedding aku nak muntah tengok..yang jemputan mcm hampeh..tak kena langsung..muka toyaaaaa!!!!!!!

walau camnapun...aku & puteri aku were glued to the settee sampai habis...hahahhahaha

Anonymous said...

salamm....lagi lah baik dari tengok sinetron indon ynag lagilah mengarut ittew

dbi

mak kintan said...

i'm about to love u kak roseeeeeeeee...

mk heart kak rose!! i nak katamkan citer kak rose ni hari ini juer