BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 6, 2009

Mari-marilah balik mengundi

I am a registered voter for DUN Bukit Selambau. But I decided not to balik kampung for tomorrow's by-election.
  • Firstly, its on Tuesday....working day. My boss is a businessman cum corporate lawyer who hates politic. End of story.

  • Secondly, there are 15 candidates to choose from and I have problems with choice. I hate to choose.
  • And 15? WTF.....its like choosing artis paling popular for Anugerah Berita Harian.
And my parents????? I heard they are going for a picnic at my dad's dusun wa hahaa. I think its hereditary, they must be having the same dilemma.
  • To all the voters who decided to vote, Selamat mengundi.

  • To my beloved ******, (u know who u are) Selamat Berkempen, dengan pesanan jaga tingkah laku, jaga nama baik keluarga, jangan over gedik, walaupun hang 'puteri' tapi hang dah mak orang.......and lastly jgn hang salah guna nombor i/c aku ok.

7 comments:

Mimi said...

uih..awat ramai gila sampai 15 org..nih calon parti apa nih ramai2? birthday party kot ?

tireless mom said...

Oh... orang Bukit Selambau rupanya. KL tak jam dah off late. Semua pi Bukit Selambau, Bukit Gantang and Batang Ai!

Uncle Lee said...

Hi Desert Rose, aha...tak pergi undi? Hope its the right word, ha ha for vote. My bahasa da rosak.
That many standing for elections?

Anyway, politicians same all over, sebelum elections you see them, they smile macham kerang nak masuk kwali. Promise the moon and stars.
Da dapat elected, they hilang faster then a durian drop at neighbour's house, ha ha.

You stay easy and have fun, keep well, Lee.

mamasita said...

Takper..by-election jer!
Eh eh..You buat Bukit Selamber je yer? Kalau BN kalah ni semua sebab you and your parents takgi mengundi! hahaha..payah jugak kena buat iniminimainimo!!

kakpiah said...

bab pesanan "jgn salah guna no. i/c aku".. wakaka.. sangat sesuatu di situ..

sat nih aku pon nak koling2 abg aku kt tepeng.. nk tanya cemana 'cuaca' kt bukit gantang ;D

kak ja said...

Tell ur boss, Rose.. org keje kpg, penoreh getah, India estate dll di Bkt Selambau pun tak minat politics.. Tp depa keluaq mengundi sbb depa tau depa ada hak atas masa dpn depa sendiri..

13 calon Bebas tu kja rasa hilang deposit..kethian.. oppsss, kesian kat depa..(kja lupa dah ari rrrrrabu dah ni..)

edelweiss said...

Cik Rose..

Hang punya beloved 'puteri' apa komen dia geng dia kalah??? jangan dia balik dok meraung kat umah dah lah...hahahah [kalau hang habaq kat dia aku gelak sahih dia nak tengalung kepala aku dengan anak lesung...!!!!]