BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, April 7, 2009

My say..

Congratulations To Dato' Seri Ir Nizar, u deserved it.......

  • I akan balik mengundi dengan gigih if I were a voter in Bukit Gantang.Even if my boss didnot approve my leave, I would still go. However, he won and I am glad.

  • Allah bersama-sama orang-orang yang sabar, Alhamdullillah.

  • So abg Zambry jangan suka pandang rendah kat orang. Have some respect to your brother in Islam.

  • U kata rakyat Perak dah tolak Dato' Sri kan? Now, swallow your own words.
  • Sampaikan orang tu imamkan solat Maghrib pun U nak kecoh, sampaikan orang tu bagi tazkirah pun U terasa. Apake hey? Why didnt U imamkan solat Isya' pulak lepas tu, surely your makmum would be pleased to have U leading them in prayer, tak kan tak boleh kot? Memimpin rakyat Perak yang berapa puluh ribu tu boleh. Afterall, being an Imam is all about leadership. If u are qualified to lead your people as a whole, U should also qualified to lead a congregational prayer.

  • U said Dato' Sri buat cerita kartun, and now sape yang kartun?
  • Tau pasai ape U all were defeated? Sebab suka underestimate daya intelek pengundi-pengundi.





Lain kali jangan buat konsert separa porno masa ceramah macam ni lagi tau.Jangan ingat Chinese terlalu teruja tengok Pussycat Amoi ni nyanyi sampai sure they will vote for you. No, dont ever do this again, please.The people want the real Pussycat Dolls ok, uncensored, without having to oblige the dresscode regulation.

Practice what U preach. Abg Anjib kata U all must CHANGED. Apa yang U all changed? Still kutuk mengutuk, Ustaz pun korang kutuk. Like David Teoh said, "I promote my product, I dont condemn other people's product'.Follow his example.

Stop giving cheap tokens to voters. Last time in Pendang U all bagi kain batik and RM200-00 per person.Now U all up sket, bagi basikal and duit RM400-00.Its not enough, U all should give Air Asia Tickets to London to youngsters and tickets pergi Umrah untuk warga emas.Bicycles??? Orang pekan je naik basikal sekarang. (Sumber daripada maklumat dalaman ok, yang terbabit masukkan duit dalam sampul, not fitnah).

U all said must follow Pakatan style, must masuk kampung turun padang....apa barang. Must take them to your house la for lunch. Or make lucky draw to orang kampung, sapa menang can go vacation to Disneyland with the pemimpin.

Dont manipulate mainstream media for propaganda, coz people in Bukit Gantang dont watch news on tv anymore, they google for Malaysiakini. So start blogging everybody. Even Tok Guru has his own blog.Now abg Anjib dah buat dah blog dia. Dah u all have all the money in the world to waste, why dont U promote your own blog. Parti sebelah sana tu tak ada duit pun nak promote blog masing-masing , harapkan nuffnang je. But people do read them.

U all wasted tax payer's money buat iklan kisah sejarah pemimpin parti lawan, what for? U all punya kisah lampau U all buat-buat lupa pulak, as if it never happened. Dah habis tactic dah??? Abg Anjib even said he support independance media, but be fair. Fair to U all ke maksudnya? He even said stop personal attack. On him and all of U ke?

I still have my stand, that I dont support any party, but I support the Leader who is a qualified leader, whoever he is and regardless of the party he represented.

But I felt sick that my own people fights and divide.

At the end, we are not judged in the hereafter by our race but our faith.

We should unite in the name of ISLAM, because you can fight and disagree on everything , claiming that U are more malay than the other, but you cant never fight because of your religion, instead you are bind by it .

I am sad that we talk bad of our own brothers, we condemn each other just because we dont share similar political ideology.

In our religion, politic is a part of life. We cant separate politics from religion as Islam is the way of LIFE, not just a religion.

And politics is not dirty, its U who chose to mess your hands with stains.

Kembalilah.....

*Abg Anjib, I think U already got the message by now.

5 comments:

mamasita said...

O Desert Rose! Berapi2 you! Ada bakat jadi politician lah! Thats good. Let it all out!Its every citzen's right to have freedom of speech!Say what you want to say!

tireless mom said...

Dear Desert Rose

Woit! Got Pussycat Amoi ah? Alamak, malu sama Alumni kita woh if promotion on this to garner the vote.

Mimi said...

aku nk jawab soalan hang...
Boleh..kalo nak pi sendiri tapi bila sampai di airport hang mintak la sedara hang standby situ, kot2 imigresen depa banyak soal tanya..

Transportation nak ke Mekah tu ada org mai amik hangpa dak? kalo ada sedara bole tolong jemput hantaq lagi senang drpd nak cari taxi..takut depa 'over-charge' la..

Bab hotel pulak, aku rasa semua pun murss kecuali Hilton & Intercontinental kan?
macam hotel yg aku dok hari tu satu malam RM180 nett kalo tak silap, nama hotel tu Al-Marwa Al-Reem kot kalo x silap...hihi..ingat2 lupa la..tapi hotel tu tak la dekat sgt dengan masjid (dalam 400 meter gak la menapak) coz now yg dekat masjid semua da kena runtuh kan.

Hang nk pi bulan berapa? Kalo time cuti sekolah takut hotel fully booked...travel agent kita kan da booking awai2 hotel2 kat sana..takpun kalo hang nak senang, try la tanya kat agent kata hang nak booking hotel saja kat sana..rasanya takda masalah..

part Madinah lak, aku x dpt nak jawab..

kak ja said...

Dah tukar nama ghopenyer dia...

Mujur jd Anjib, tak jd Antu..

mak kintan said...

dah sampai rumah desert rose!!!! cantik juer umahnye..ade pussy amoi.. ehh..pussycat amoi. hehehe