BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 20, 2009

Pulanglah......

Dedicated to Kanda yang sedang berada jauh di perantauan dan akan balik esok...(maaf kualiti video kurang memuaskan sebab cameraman amatur dan masih sedang berkursus)




video



"Pulanglah ku menantimu oh sayang, ku menunggu dengan hati rela...."

(Uwekkkkkk)

Yelah rindu la jugak kat u tapi I dah nak sewel sebab anak2 U buli I waaaaaa.

Tengok la , suruh mengaji main2. I cakap "U all ni nak memain ke nak mengaji?" Dengan sepakat mereka berkata "Nak main, yeeeeea, boleh ke?"

"I cakap kalau tak nak ngaji pergi simpan la Muqaddam tu", guess what dema jawab "Ok mommy". Betul2 pulak dema pergi simpan.

Tiap kali nak makan, demand teringin macam-macam, alasannya, anak dara u yg becok tu cakap "I miss Daddy, tak lalu makan, tapi kalau Mommy belikan McD nuggets, bolehlah kot Kakak makan sket".

Anak bujang U lagi bermaharajalela membuli sebab U dah pandai2 appoint dia jadi assistant so when U are not around he said he is in charge. Goyang kaki je dok kat sofa, nak air pun suruh stewardess2 kenit ni ambilkan, dia main order je sebab dia cakap bila U tak de, dia boss. (di manakah agaknya dia dapat idea kalau jadi bapak hanya duduk goyang kaki je , kalau nak apa2 suruh je orang ambik, I wonder lah...U heran tak? hmmmmmm) Kecik2 dah tunjuk bakat jadi Sivaji. Yang tu surely tak ikut Mommy sebab Mommy baik dan bersopan santun.

Baby debab tu, paling kecoh dalam bab memporakperandakan rumah kita. Kalau I solat pun dia solat sama, masalahnya dia solat kat depan I, atas sejadah I jugak....waaaaa.

Balik la cepat, temperature I berada di takat didih je bila kat umah tau, dan I perasan dah byk bulu buluan tumbuh kat badan I, kalau U lelama lagi kat situ, kalau u balik nampak werewolf atas katil, jangan panggil bomba ok, panggil bomoh sebab itulah I yang dah transform.

Please la, take the first flight home, tak yah la nak tunggu KLM or Emirate apa bagai, naik je la Biman Air ke Air Sri Lanka ka, I doakan U selamat, insyallah doa orang teraniaya ni makbul ok(teraniaya pa, u out station I kena jaga anak sorang diri, Bibik buat house work saja ok)


Akhir kata, jgn buat lupa plak perfume Pacco Rabbane I tu yek, kalau u tak beli, I lari dari rumah karang, dah la tertekan ni...

Bye,

Yang ikhlas,

Isterimu.



25 comments:

Ida Hariati Hashim said...

Kak Eja,

Abih la Kanda u bila dia balik nanti..i paham la nanti bila lama baru start blogging balik..hahhahah

edelweiss said...

eh cik rose...

aku doakan kanda hang balik cepat....zaaaaaasss! dah depan umah.

takkan kat hang saja kot perfume...aku tak dak???? kekekekekek

mak kintan said...

hehe kesian... doa org teraniaya pasti dimakbulkan nanti..

Cik Kiah Kidman said...

memang u kena mintak kanda you balik dgn apa jua kenderaan utk membuktikan cintanya. kalau dulu lautan api pun sanggup kurenangi...(matila nasihat tak leh pakai)

undomesticwifey said...

hahahaha...tertekan sebab apekah uolzsss?? sebab tak kena tekan kah??

sabau ye..sabau...*sila urut dada sendiri*

ibu,mommy,mom... said...

i just hop on your blog and mengekek ngekek baca ur post to your hubby...so cute and funny.Hope your hubby is back already:)

Naz said...

Eja,
Tergolek I pagi pagi ni...you ni kan...:D

Waterlily said...

HAHAHAHAAA...what a funny entry..dalam gelak2 tu, I can sense that you're missing your hubby ek?

p/s Hubby dah nak balik tu, pi buang le segala bulu buluan yang dah tumbuh tu..hahahaaaa...

kak ja said...

Rose, jgn dok berselindung di sebalik anak2.. kunun2 kena bulilah apalah.. Yg betoinya, mommy yg udah kangen sama daddy.. Kan kan kan?

*Anak2 Rose cute, perangai pun cute..

IRA said...

ya rabbi...

dah macam orkes tentera darat diorang ngaji

hahaha. cute.

and again, mcm yg lain ckp... mcm la kitorang tak tau siapa yg sebenarnya rindu dendam kat bapak bebudak tu kannnn...

bab serigala jadian tu, mmg sedia utk menerkam kannnn...

eleh, kaber line konon...

Uncle Lee said...

Hi Desert Rose, ha ha, I guess you had fun with them.
And now rindu, ha ha.
You keep well and have a pleasant week, best regards, Lee.
ps, ada senang drop by.

wanshana said...

DR,

Make sure masa your kanda balik, rambut dah tak menggerbang macam potianak, ok? ;)

Walaupun masa tu badan dah rasa macam kain buruk, make sure makan siberian ginseng and ginkgo biloba secukup rasa...and not forgetting Kopi Kacip Fatimah ;)

:)

Desert Rose said...

Ida Hariati Hashim.... (best plak panggil nama penuh u)

U r talking about urself or bout me ? Hehehe


Edelweiss,

Minyak atar aku bagi hg nanti k


Mak Kintan,

Aminnn , tolong doa sekali bagi ramai



CK,

Tu la org jantan, sudah dapat manis kan. Sekarang lautan Selat Melaka pun blum tentu


UW,

Perlu saya tekankan di sini bahawa Penekanan itu wajib ye puan-puan


Ibu.Mommy.Mom,

Blum balik....ini malam jeng jeng jeng


Kak Naz,

I pun tergolek ni, letihh de


Wily,

Ye saye. Tak bley tido tanpa dengkurannye yang macam motorboat nelayan laut dalam itew.


Kak Ja,

Awww * tutup muka dgn selendang* Mana akak tau niat di hati I ni, clever....

* Kak Ja , suweeet anak2 I, u nak pinjam ka? Buleh buat terapi minda depa ni...ambik la seminggu dua , I ikhlas, seriyes...


IrA,

Pandainye ko, bukan main lagi anak dara zaman sekarang, advance biru je otak.


Lee,

FUN ya with capital F....@#$%^&*(*Too much Fun also can FAINT la)


Kak Shana,

Oh please can I have some of that??? Akak stokis kan ha ha ha.

MrsNordin said...

By now, I'm sure he's back already. Dapat tak Paco Rabbane tu??

Mimi said...

kak, Kanda hang balik dah? sure lepas 'rindu dendam' mu padanya..huhu..

apa yg telah ada di blog hang ni? aku tidak tahu menahu nih...opis aku depa block kalo video stream...mengong tul la..takpa..balik umah nnt aku tgk..

re: aku kalo pi blog org lain pun kadang2 jadi lagu tu, tulisan hilang..pasaipa ntah? kalo refresh ok kot

kay_leeda said...

Desert Rose,

Keh...keh..keh...baik punyer love notes you ni :D So kanda udah pulang?? Wehhh malam tadi dengaq macam bunyi werewolf jerit kuat dari sek 8 nih!! Adakah itteww...well never mind :D

Superzac said...

this is one of the cutest, sweetest, entries I've read...ever...kelakar ya amat....hope things get better in your warzone ya..and hope u wont turn into a werewolf hehehe!

kak ja said...

Amboi... kanda dia balik, dia sunyi sepi aihhhh...

mamasita said...

Amboi Eja,
sedihnya dengar betapa rindunya you kat your precious darling.Sampai anak2 pun digunakan sebagai alasan suruh cepat2 balik rumah! Waaaaa..boohooo..hehehe
Qutenya boss yang takeover kejap tu!

5 A's said...

suka la aku baca blog hang ni.. keep on writing Eiza.. :-)
-anija

Hazrey said...

wahahahah.. if i am your husband, i will bring you to court for defamation.. hahahahah... that is why i am not your husband. hahah

guess what, there were lots of chicks wearing black at the high court today.. eyes meet eyes. wahlau wehh..

i suka kat anak u, dan i sokong segala tindakan mereka sebab buli u. at least tenanglah sikit kekusutan saya. hahahah

Eazyshop2u said...

Hi. Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing. New stock arrived!! OshKosh, Mothercare, Carter's, Oilily...Grab yours while stock last!!

TQ

Eazyshop2u said...

oh btw very well said!! Your rintihan makes my day....hahahaha Need to do like u, whenever my hubby not around ;)

ibu,mommy,mom... said...

hope you dah melepaskan rindu to your hubby...hee hee:)

Lyana Mauseth said...

tragisnya hahaha