BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, May 15, 2009

Happy Teacher's Day

To all my teachers in Father Barre's Convent primary and secondary school,

To the teachers in Smart Reader Sect 9 Shah Alam,

To the teachers of Sek Ren Agama Integrasi Shah Alam

To all the cikgu pencen, mama, abah, pak ngah & ngah, Pak Ndank

To my Cu, SIL, Ndank and cousins

To my friend Nurul Hana

To all the teachers in Malaysia


May Allah Bless you always......

9 comments:

Hazrey said...

sebagai guru awak, saya merasa bangga walaupun dulu awaklah yang paling susah nak dididik dan paling paling cekik darah, sehingga saya dimasukkan ke hospital dek darah tinggi dan sakit jantung.

Ketika kelas saya, awak selalu rosakkan kuali dan periuk serta pernah menyebabkan sekolah kita terbakar. Dan bila subjek saya ni, timun dan terung selalu hilang dan hingga hari ini saya tak tahu macam mana boleh hilang dan saya tak sanggup untuk menyiasat.

Saya bersyukur sebab akhirnya awak nampak cahaya di hujung terowong dan insaf walaupun pada masa tu, saya bagi awak 50-50 jek, dan membayangkan awak akan berakhir sebagai jurujual kain di Jakel.

Tapi syukurlah, awak dah jadi lawyer dan awak charge orang sampai bergolok gadai dan nak bagi diskaun macam nak mintak tanah.

Yang benar;
Cikgu Salim - Sains Rumahtangga

mamasita said...

Yes yes yes!!
HAPPY TEACHER'S DAY!

I can only remember some of my teachers who were close and kind to me.Yang lain tu ajjarr je..and berleter je! hahaha

Teachers are a fantastic lot..only God knows how deep and concerned they are for their students!

To all teachers,pencen and masih berkhidmat,jugak yang cabut lari tak habis kontrak,May Allah Bless You ALL with long lives, loads of good health, happiness and wealth.

Ida Hariati Hashim said...

Kak Eza,

I rasa cikgu pencen pun boleh kira cikgu lagi ye tak? heheheh

Desert Rose said...

Cikgu Salim,

Bila plak cikgu mengajar kat sekolah saya????? Cikgu kan dulu tukang kebun je kat sekolah saya, dan selalu ngorat2 saya, bagi saya bunga taik ayam la, pokok paku pakis la. Kerana saya menolak cinta cikgu tu lah cikgu rasa tercabar dam masuk kelas malam kan?? pastu berkat kegigihan cikgu, cikgu berjaya menghabiskan kursus bahasa Tamil dgn cemerlang, sehinggalah cikgu mengajar kat Sek Ren Jenis Keb Tamil kat Johor nun. Cikgu masih mengajar ke sekarang??// Alhamdullillah cikgu blum mati sakit jantung kan.

Desert Rose said...

Datin Mama,

Betul tu, cikgu yang garang dan baik tu la kita ingat sampai mati. I tak boleh lupa my math teacher masa form 5 yg bertungkus lumus nak bagu i minat math, tapi i memang allergic ngan nombor datin. Last thing I know he died of cancer.

Anonymous said...

Ida dear,

i BOLEH TERLUPA PULAK KAT U.....so sorry..

Yesss once a teacher always teacher

HAPPY TEACHER'S DAY to u Teacher Ida

Anonymous said...

Ida dear,

i BOLEH TERLUPA PULAK KAT U.....so sorry..

Yesss once a teacher always teacher

HAPPY TEACHER'S DAY to u Teacher Ida

Desert Rose said...

Apa kesss tah tertekan anonymous...plak.Ida it was me wishing you happy teacher's day k

edelweiss said...

Cik Rose...

Mr Khoo...kesian sungguh kat dia kan menjadi mangsa kita...[atau kita yang jadik mangsa dia?]

weiii...chek tengok cikgu bakaq kat news lah...dia HM kat sekolah sri gedong...hahahaha

ingat lagi ustzah? mengucap panjang dia dengan kita kan...