BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, May 5, 2009

Selamat Pengantin Baru



Akhirnya.......



Opssss salah upload la ni pengantin purba yg tumpang bergambar kat bawah pintu gerbang


Setelah 10 tahun kot bercinta, jarak jauh, jarak dekat , mereka diijabkabulkan pada 1hb Mei,2009


Adinda I, Shah & his beloved wifey Nurul



Percubaan untuk saiko Tok Kadhi dengan janggutnya itew


Thanks to semua family members yang sudi ikut rombongan pengantin ke Ipoh.


Pasangan bloggers (beloved cousin)



Beloved cousin (Lyana Mauseth) & Family
Posing khas untuk Datin Mamasita, see Lyana still vogue without her boots




With anak buah and Bridegroom's sister (chumels tak sister dia, ???Siapa berani cakap tak chumels kena Saman, pendedahan exclusive ni hokays)



Antara hantaran yang diusahakan oleh bridegroom sister sehingga MC and turut dibantu oleh sepupu sepapat



Cuppies yg chumels from Rani (thank u darling, i loike)




With Mom & Dad



Berakhir juga satu azab untuk I. Now waiting for the reception in my parent's house pulak. To all beloved friends, jemputlah to Sungai Petani on 31st May,2009 boleh jumpa bridegroom's sister yang gila gorjes tu ha ha ha (branik nak kutuk??? Tunggu surat Saman)

22 comments:

Mimi said...

Selamat Pengantin Baru kepada adinda puan desert rose..dan selamat pengantin lama to u..hihi..jgn marah noo...semoga kedua-dua pasangan mempelai (lama dan baru) sentiasa bahagia sehingga ke akhir hayat..

festaim tgk Mr Desert Rose..mmg sama cantik sama padan dengan puan desert rose..duit kecik ada dak? haha

Lyana Mauseth said...

wah ada jugak aku interprem kat sini...mcmana hg buat gmbq ni jd lawo2 ni wei, siap ada frame lagi..software pa guna??

IRA said...

wah, sgt chumels pengantin lama tu.

mamasita said...

Cantik, lawa, best semua photos!

Selamat Pengantin Baru to your adik Desert Rose!

And my my..ini dia the famous Desert Rose couple! Charming! Charming!

Lyana punya comel pakai tudung! Pandai dia pakaikan boys dia kopiah!
I say.. mana boots you sis??

O yeah!! Yummy hantaran!!

Reception 31st May? Syoknya kalau boleh datang jumpa you all..thanks for the info and invite D.R.

jabishah said...

Tahniah! Selamat Pengantin Baru... Yes, I strongly agree kakak pengantin lelaki mmg gojes! ;-)

kay_leeda said...

Ohhh...baru dapat nengok kakak pengantin yang cun melecuns (tak tipu and bukan sebab takut kena luku..heh..heh)

Congratulations to the whole family - the bride & groom, pengantin lama(ehh..mana ada lama daaa) and parents pengantin. Moga-moga berkekalan ke anak cucu...amin.

Uncle Lee said...

Hi Desert Rose, wow! Beautiful photos. Very colorful.
And the bride and groom look fantastic.
She's beautiful, he dashing.
Well taken pics too.
Bet lots to eat too.
Best regards, Lee.

edelweiss said...

Rose,

aku terkejut tengok pengantin purba....hahahahhah..

parents pengantin purba maintain gorjes gitu....lama betoi tak jumpa pak hang la wei..datin M aku dah jumpa last year kan...

anggun lyana bertudung...siap berkopiah lagi the kids...

cayalah abg raber dah ada wife...tak sangka nooo cik rose...sat saja masa berlalu...dulu kalau jumpa..tak lekang dia dengan koleksi raber-rabernya itu...

* kepada yang nak tau raber tuh apa...silaaaa tanya cik rose!

kak ja said...

Selamat pengantin baru pd yg baru, slmt pengantin purba pd yg dah purbawara..

Kja dgn Tok Ketua pengantin basi kot..

I Allah Rose, kita jumpa di SP nnt.. Kja dah antaq surat tak-sudi-hadir kat UNICEF.. kja ckp kja ada 'an impotan meta'.. hahahah..

lydecker86 said...

kak ija, saya jugak blogger..wuwu mana gambar saya? adakah kerana saya tdak mempunyai pasangan? heheh~

wanshana said...

Selamat Pengantin Baru kepada kedua mempelai. Semoga berbahagia hingga ke anak cucu cicit segala :)

I just love weddings...Dah lama tak ader wedding within close family circles, and I'm waiting for my nephews/nieces to get hitched. Bila lah tu agaknya...

P/S : Tak yah hantar surat saman - akak pengantin lelaki memang gojes :)

Ida Hariati Hashim said...

Selamat Pengantin Baru to your adinda..wah, mesti best dapat adik baru ye.

Lyana tak pakai boots dia ke? Teringat time IIU dulu ye..

You look great too, ni mesti pegi mandi bunga mengalahkan pengantin ni..:)

Sha Abdullah said...

fuyoo..lyana lg jelita dr tuan blog la pulak..silap la hg upload gambaq dia kak iza,kan dia dh enteprem smpai pudar kejelitaan hg

Hazrey said...

desert rose, kanda tak dpat datang kat SP. I will be in SF. San Francisco that is. Ehem. San francisco coffee. Meh secawan...

tireless mom said...

Dear DR

Musim orang buat khenduri kahwin kan now ni. Oh itu ke cik adik Lyana. Cinonet nya. Is the cousin also like her?

Desert Rose said...

Mimi,

Timacih, apa nak duit kecik USD aku bagi hg k,


Lyana,

Online photo editor la, aku mg niat utama nak bagi hg jeles pun, hg jeles dak?


Ira,

Macih * blushing *


Datin,

Thank u...Sila la la datang, tak cukup tapak tgn, sawah padi I tadahkan. (I mg ada sawah tau , harta pusaka, jgn main2, sok kalau gawat, kena VSS buleh tanam padi sendirik hokays)


Kak Ja,

(Tq very much...*blushing kali ke -2* perasaan btoi.


Kak Kay,

Aiseh, kena blushing lagi skali ni, dah mcm udang kena bakar dah ni Thank U very much Kak kAY (idup kena perasan hokays)


Lee,

Thank U. Betcha. So full n loaded.



Pn Edel,

Mg la Lyana pada dasarnya pakai tudung, lagi awai dari kita noks, tapi biasa la seperti kita juga.....kadangkala tewas oleh bisikan syaitan ha ha.Tu la abg raber pun dah ada isteri, aku pun menitiskan ayaq mata tau, adik aku dah kawen, syahdu hg tau masa dia akad nikah, bini dia pun tak reyau, aku ngan MakCik Mariam yg over. Spt biasa.



Kak Ja,

Timacih, ok I tg Kak Ja tau,kalau tak mai kalu siap la.


Kak Shana,

Oh tq very much kakak shana ku sayang..... Sila la tambahkan lagi puji-pujian akak tu supaya menjadi satu doa, Amin. (Tlg bertahan ya).Kadangkala penyakit perasan tu tak dapat dikawal.


Sha,

Kuang ajaq, kalau nak puji dia, pi la tulis kat blog dia....

Anyway, aku turut bangga sebab ke manakah tumpahnya kuah org kata kan...



Lydecker,

Oh Darling, sori. Ada 2 sebab,
Pertama , I tgk blog u , u tak boh gambaq , I takut la satlagi penyamaran U terjejas, peminat pi serbu, mati ler.

Sebab kedua,

I .......Malassss dah nak up load lambat. Ok ok, nanti next round I boh gambaq U very d big one ar, janji...



Hazrey,

Alooo, bukan kita sesama sign agreement nak boikot produk Yahudi / america??? Ko apa kes pegi situ? Mandul baru tau minum kopi Yahudi.Tak Pun ED.

Apa ko ingat Sungai Petani tak ada kopi????

Rugi tau tak datang....


Kak Yatt,

Hidung sama la, trademark hokays.... I terlebih tinggi sket la daripd dia..baja baik

kakpiah said...

aku suker la tgk gambor perantin purba tuuu...
nak save wat screen saver laa...

aku kan keji...muahahaha!!!

Hazrey said...

Ok I will go. Two business class tix for me. Chaffeured driven to the majlis ok, as usual lah.

Hotel not less than 4 star.

Err.. can I ask for duit poket sekali? lols

edelweiss said...

Cik Rose,

mai lah singgah blog chek...! heheh

Kakak said...

Kepada pengantin-pengantin yang paling baru, baru sikit-sikit dan dah kurang baru @ pur..pur..ba (tergagap-gagap pulak!) diucapkan Selamat Berbahagia ke akhir hayat dikandung badan.
Bertuah sungguh pengantin yang dpt kakak yg chumel dan rajin sangat myediakan hantaran. Pasti busy giler sebelum majlis kan!

julie said...

tak boleh belah tengok gambar pengantin purba.

En. Rose macam panglima tawil and Pn. Rose puteri bunian..You are both gojers darlinggg......

undomesticwifey said...

owh..mmg gile gorjes hokays...