BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, June 7, 2009

Award from Naz Ghazali


Aiyokkk sudah award ni sudah hampir menjadi fossil jika saya tidak menerimanya.....Ampun Kak Naz dear, jangan murka. Anyway thank so very much.


The award comes with a set of rules: State 5 interesting facts about the person who gave you this award:


The lovely Kak Naz Ghazali of Serenity Now.

  • A good mom and wife, pandai masak and all but can be gila-gila also, very rare species.
  • Talented writer, I think she should write books, sure can be best seller, from
    CBD, Haji teloq, Beras Basah he he he she has a way of telling a good story
    especially about her childhood days.
.
  • A very caring person, although I havent met her in person, her good heart is transpired thru her writings.... can't wait to get together. First time I read her blog, terus suh Lyana berkenalan ngan dia, and Alhamdullillah skrang dah jadi sedara he he. Tambah plak kenai Kak Ja her cousin. Rasa miracle plak how Allah menemukan kami.

  • Warm. Rasa macam dah kenal lama, mungkin di kehidupan lain kot ha ha ha
  • Her loyalty to her background and root. Walaupun dok nun jauh di sana, Kak Naz is very tebal with semangat kemelayuan and Kedahannya, salute.

Each blogger must mention 10 facts about themselves or their hobbies before choosing the next recipients:

  • Love to read and travel soooo much...(dari kecik ada cita-cita nak jadi pramugari and photographer with National Geographic Magazine)
  • Manja dan cengeng walaupun macam garang (macam je yang benonya, sensitip nak mati) Dulu ada masalah soft spoken (lembut la konon) , sampai bapak slalu marah, first time pegi court for mention, Majistret sudah sound (nama dia Pn Hazizah) "cakap kuat-kuat sikit Counsel, kita bukan dalam bilik tido" hu hu hu. Terus berayaq mata. Pn Hazizah pun kelu, apa brand punya lawyer ni, ciwek nak mampus. Rasanya sekarang if I still go to court, Arrifin Jaka J. pun surrender nak marah I, kalau I tibai wat drama tamil kat court room tu, parah.(Note : Yg Arif Arifin Jaka mempunyai rekod membaling fail kat lawyer in d court room kalau marah, sangat garang ok mcm bapak tiri)

  • Mempunyai tiga ketakutan yang hakiki. Takut ya amat kepada CICAK.....tak boleh tido kalau ada cicak kat dinding or siling, rasa macam dia akan jatuh atas kepala. So kalau nak tido tu (especially kat umah org, sebab umah sendiri Insyaallah cicak-free) kena cek segenap dinding, kalau ada, kena halau dulu untuk tido ngan aman. Takut No.2 , tempat tinggi....a.k.a gayat yg malignant, sanggup bunuh orang jika dipaksa naik roller coaster. Ketakutan yang ketiga ialah kipas syiling yang kuat. Paling terrer ialah takat No.2 saja, kalau lebih speednya, tak akan boleh tidor, takut jatuh dan potong kepala.
  • Mempunyai habit yang kena mandi sebelum keluar rumah, walaupun before keluar tu baru je sangat mandi.

  • Pyscopath. Especially kalau gaduh ngan hubby. Penah pergi office dia dan pancitkan tayar keta dia sebab bengang ngan dia. Coz I jenis suka merajuk, and dislike to bebel, my hubby plak lambat pujuk, so I would do allsort of benda merepek to satisfy my hasutan setan. Surprisingly, he can guess correctly plak tu that I was the culprit, tapi dia cool je setakat ni*seb baik. Dan mungkin juga mempunyai Compulsive Obssesive Disorder peringkat pertengahan.
  • Suka berangan dari kecik sampai sekarang...... (dah turun kat anak -sigh-)
  • Selective bila berkawan, and would normally follow my instinct, and God Ihave a very scary insctint ..... Orang akan ingat I sombong (awat tatau) tapi kalau dah kenal, mungkin orang akan menyesal plak la.

  • Sooo attach to my family, parents, siblings, inlaws and my kids. My boss pun malas nak bawak outstation coz I will cry everytime I tgk budak kecik. Masa time I pergi umrah, my mom in law, 'pinjam' sorang anak Arab about my daughter's age, for me to peluk.coz I when I saw her my tears merambu-ramba.Once I saw unfortunate kids in Dhakka, I gave all of our food stock to them, and sambil tengok those kids berebut kan benda 2 tu, I wat drama swasta jugak la,meleleh-leleh la sume ayaq. I am closer to my inlaws than my hubby, and he got to refer to me for the latest updates on his siblings, macam cerita family orang lain plak. And they would normally called me first baru le dia.
  • Because of my fondness kepada budak2, I teringin nak buat Shelter to the unfortunate children yang mak bapak susah or mak bapak yang tau buat anak tapi tak berapa reti jaga anak. Semoga Allah bagi dorongan, semangat dan kelapangan...Amin.

  • Terlalu optimistic sehingga kadang-kadang bawak masalah.

Choose 10 recipients and describe them:

All my blogger friends, who are special in their own kind of ways, Kak Ja, Edelweiss, Lyana Mauseth, Sis Dyna, Hannah , Lin, Wardah Puteh (my cousins) Mimi Suzana, Hazrey, Uncle Lee, Kak Yatt, Kak Kay-leeda, Kak Ezza ,Kak Water Lily and Farina.The rest rasanya dah dapat kot award ni.

9 comments:

Lyana Mauseth said...

patut le senyap..rupanya org tgh collect award huhu

Naz said...

Eja Dear,
Thanks for being so sporting!
Your cicak thingy...i pun macam tu. Tak sangggggguuuupppp!
I look forward to seeing you in person soon. Sebab dah puji melambung ni nampak gayanya kenalah Kak Naz belanja nasi lemak sepinggan...haha!

Mimi said...

tenkiu...nnt aku upload ini award..

hang pnuya phobia #2 tu aku pun sgt gayat ala2 mau pitam kalo dok tempat tinggi..kalo masa take off kapaiterbang, aku cengkam kerusi tu mcm nak cabut kuku..hahaha...

undomesticwifey said...

part berayaq air mata kena tegur ngan Yg Arif tu I memang tak bleh tahan....

Hazrey said...

Dapat duit tak award ni? If not, please dont include me cause i need money now to make my own molokov cocktail. You know who is my target kan. lols.

lydecker86 said...

hanah dah dapat, hehe~

rerama salju said...

Hi Dessert Rose,

Tahniah lah dapat award...tapi kelakarlah pulak baca notes about you ni?cicak?I pun takottttttt....

kak ja said...

Aik?? Mana pi komen kja semlm? Rasa2 mcm dah ngomen.. Ke kja tulis tp x publish? Tak mustahil gak tu.. dah tua2 ni mcm2 benda bleh lupa..

Kja suka tang pancitkan tayar keta ur 'better half' tu.. Go go chaiyok!!

Tq for the award gak.. rasa mcm tak layak je..

edelweiss said...

Cik Rose...

huhhhhh bila baca hang punya 10 facts....memang nampak hang dok menari-2 depan aku hahahahah

ayo yo...hang bagi aku award...kak puteri pun bagi...

otak akuuuuuu kelam & suram...tak leh nak pikiaq apa nak tulih...

tunggu dulu lah noooooo lusa ka...tulat ka...minggu depan ka.