BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, June 4, 2009

ROYAL ABDUCTION???

Wuih baru beberapa hari tidak menghapdet blog ni dah ada cercaan daripada
best fren I (read : syaiton nirrajim) from down South. Wah bestnye perli yeeee.
I 've been reading about this girl lately thru the web. Sebab for some reason, wartawan Jenayah kat Malaysia dah terjebak buat assignment girlish, they
dont cover this storey much in our newspaper. Kak Puteri, Lyana Mauseth and even Hjh Esah pun did their posting on this girl. Very interesting la this story than Nana Era punya wedding tuh cehhh (apapun, her soon to be husband sungguh kacak dan sexeh, tiada ragu he he)


Gambar lama
Nilah budaknye, minah Indon by the name of MANOHARA ODELIA PINOT (wuih nama tak hengat)

Dia memang cun , dulu la sebelum "disiksa" (siksa suruh mentadarah kot) oleh suaminya yang berdarah biru itu.


Ni latest pic masa diinterview oleh media Indon.
Wuih sepatutnya those pictures kena letak terbalik baru boleh buat iklan Marie France or Mayfair i.e sebelum dan selepas coz she seemed a lot healthier and gemuker nowadays. So much for being abused katanya.

I found this story while googling about her :-
The Kelantan Royal Family are the victim in this.mereka justru adalah korbannya. They should have run a background check on Mano.. But I guess.. they were blinded by her beauty.Who would’ve thought.. somebody who appeared to be classy, elegant and beautiful was actually a secret b!*ch.
About Manohara’s backround:
Like we’ve all read here… a beautiful girl thanks to her exotic mixed of French-Indonesian parents… she’s from upper class, educated, last name Pinot, lived in Cannes, etc…
The truth is…
Part I:
Her dad is American, named George… not sure what his last name is… but I heard her dad is in jail. That’s why we never see a single picture of Mano’s father.. it’s always the TRIO: Manohara, Dewi and Dessy- the Indonesian mother. Also, from what I heard the American dude is a loser and does not have money.
Mano is definitely NOT educated.. the girl didn’t even finish high school yet alone made it to college/university.Manohara actually lived in St.Louis, Missouri USA and Indonesia and did not grow up in France like what most people thought.

Part II:

Her family does not own a house in Cannes, the Bakrie family obviously have a house there… and I heard that Dessy (Mano’s mother) rented a house in Cannes just to be close to the Bakrie family.. I guess she wanted Mano to get close to Ardi
(Bakrie ) : tah le sape org kaya Indon kot)
About the last name Pinot. It’s a complete made up name… Dessy admitted to the socialites in Jakarta that she and her husband own various wineries in France. That’s all a lie.. she took the name from Pinot Noir… the wine.Dessy also said she owns various hotels in Indonesia called ManuPinot.Furthermore, Dessy scammed a lot of socialite for money… she said she could help them buy nice diamonds and jewelry from Cannes, she took their money and those socialites never got their diamonds and Dessy just ran away with the money.Oh and another big lie that are circulating around is that Dessy claims.. that the Bakrie private jet belongs to her.. which is the biggest f*ed up lie ever because we all know she has no money.


Oh what an interesting story is it not???? Kalau lah betul these sickos are gold digger family of bimbos, padan la muka kan. Patutlah mak nye tu sesuatu jeh I tengok.
Afterall, Malaysia ni negara komunis ke? Ingat ni zaman Kesultanan Melayu Melaka ke apa.... dah kena lenjan tu blahh la pi report kat kedutaan ke apa.
And what kind of mother yang merelakan anak dia kawin umur 16 tahun nowadays hu hu hu.
Ok, it actually reminds me of an Indon Lady who out of no where (dari kayangan kot) who found her way to my boss' office.
She claimed that her assests movable, immovable, berjuta miliyar. And she needed our firm to be a stakeholder to manage her ribu juta fund. Her grandparents yang kaya melaut macam Qarun are now living in the US. Her grandpa was a General in ABRI (Angkatan Bersenjata Republik Indonesia). She is the director of several big companies.Funny enough, my boss trusted her!!!!! Uih rasa nak debik je. Kalau dah namanya jantan, datang awek cun sket aje, ketaq lutut la.
She wanted to invest in my boss electrical business and on top of that she will transfer an amount of money ($$$$$$$$$) fortnightly in our FD account. The deals was, she will only take her money but the intrest incurred on the FD will be ours.
An angel in disguise kah? Not only she so cantik, soooo la very kaya yet very la baik hati....................... Logic ???? And she came to our office, wearing a 3/4 pants with a court shoes ....so la satu dosa in fashion. And her hand bag looked so Bandung immitated. How come someone who claimed to be a sole distributor of PRADA in her country could be so unfashionable???? Twilight zone.
After a few agreement signed, she vanished. Several days later, she called saying that her Atuk yg Jeneral tu udah ditangkap polisi. Waduh waduh......
As at now, no more story about her. But we couldnt bother to ask how much damage she did to my boss, coz we had warned him before and he would never raised that topic anymore for fear of having to be belasah by us kaw kaw.
Buatlah kesimpulan sendiri ye Tuan-Tuan dan Puan-puan , I just can give u the clues
INDON + SCAM =???????????

10 comments:

edelweiss said...

Desert Rose...

Barvo-bravo...inilah perisik unggul! Baguihhhhh lah hang dah paparkan pasai pompuan separuh masak tuh...aku naik meluat tahap gaban dah tengok muka dia...

tuh lah dia...blue blooded guy tuh pun dah rabun ....asai cantikkkk, rembat!!! kan naya lagu nih.

so much of kena abused...tapi badan sikit lagi nak jadik mcm chek tau!! [cik rose...kasik chan lah chek nak perasannn ya].

bak kata kat puteri lah kan mano[huru]hara.

Hazrey said...

Desert Rose (read: mulut jahat)

I was in the battle or argument in one of Indonesian's blog recently relating to the issue of Manohara.

The truth to be told, I even did a background check and it is confirmed that the husband of the mother is in jail.

Indonesia memang ramai con-man. Sebab apa? Sebab kepayahan hidup mendesak mereka berbuat demikian. Yang kaya semakin kaya, dan terus menindas yang miskin manakala yang miskin jika ada peluang akan terus mengambil peluang, jika muncul.

Dan sememangnya media Indonesia memang suka perkara perkara seperti ini, sebabnya: contoh ialah seperti lagu Rasa Sayang, selagi ada isu untuk mengganyang rakyat Malaysia, akan digunakan sepenuhnya.

Dan apabila isu Manohara ini muncul hampir setiap media di Indonesia memainkan isu ini dan menghentam serta mengganyang putera Sultan Kelantan bagaikan tiada esok.

Semasa ibu Manohara muncul untuk meraih simpati dari masyarakat, tiba tiba dia muncul bertudung. Amat obvious ia adalah satu strategi meraih simpati. Itu sangat keji. Amat keji.

Dan sebenarnya harapan ibu Manohara ialah untuk menjadi kaya sekelip mata apabila mengahwinkan anaknya padahal, Manohara sudahpun dicanangkan untuk berkahwin dengan seorang socialites di Indonesia. Amat keji kan? Sangat sangat keji.

Dan lagi keji sebab panggil syaiton nirrajim.

Dan sekali lagi peratusan mereka yang 'terjebak' menjadi con-man or women adalah tinggi di Indonesia.

Percayalah. This is another high profile scam by Indonesian. Dan sebab itulah aku tak pernah percaya ramai Indonesian terutama yang terlalu manis bercakap.

And pls, let your boss knows that aku adalah anak sedara kepada seorang general di Iraq yang menyembunyikan ketulan emas dan memerlukan investor. :) But sadly to say, I dun wear skirt. How?

Mimi said...

ceta sensasi lagi hangat dewasa ini...heard that mak dia mintak mcm2 dr son in law dia..wallahualam..

org kawen budak kecik = paedophile..boleh?

abuse? byk la abuse dia..badan makin tembun buleh kata abuse..bak kata hang la, kena paksa mentekedarah..aku setuju 300%

Salt N Turmeric said...

hehehe. bravo DR! Ini memang baguih punya P.I work ni. *wink*

kak ja said...

Mmg kalau boleh kita tak nak buat generalisation, tp kekdg I think they deserve it, lah DR!! Ramai gak org depa yg baik, tp ramai gak yg sgt2 tak baik.. Dlm 10 yg depa kata, jenuh nak pilih tampi mana yg boleh pakai..

Bila berckp, lembut gigi drp lidah.. Sambil meraih simpati, dia kona lipat kita sampai sesak nafas!! Pdhal dia klentong saja!!

Lyana Mauseth said...

weh, hg x takut ka kena saman dgn depa ank beranak?? haha takpa hg kan loyer paling terrer di tanah malaya ni kan haha...

sgh glamer sekali ya itu ank beranak, no shame lah....eiiiii

tireless mom said...

Hi Desert Rose

You ni kan spy yang sangat class plus wikipedia. Respect lah!

Desert Rose said...

Edel,
Tu la aku dok belek2 kat mana yg dia kena dera tu, setakat main ganas2 tu biasa la kot (adoyai)


En Hazrey,

A'uzubillah hi minasyaitonirrajim...


Ha tau tak pe. Sudah terpahat di dalam sanubari ku TIDAK AKAN PERCAYA INDON....

And they all ni jenis yg over sensitive n overreacted kalau bangsa they all kena kutuk, patriotik tak tentu hala. And ironically rata2 they all tak ske kita kan, tapi sanggup mati nak datang sini, siap kata kita ni bangsa pemalas, kalau they all tak ade mati la bangsa Malaysia, p*kimon btoi.


Mimi,

Asal tertekan je mentedarah, asal stress je mencekik mau tak tembun hg. Pastu kaki disco, dok kat Kelantan plak tu, mau tak tertekan minah tu

Farina,

Ramai dah org tau belang dua branak gila glemer ni u...padan la muka media indon yg dok kutuk kita tu, their own lawyer pun dah dischage dah.

Kak Ja,

Oh please la dont ever fall into their manis mulut tu Kak. Maid I ni pun dulu asyik auta je, last2 i warning, I paling pantang tok nenek org menipu....tak brani dah sangat.Tua dah Kak Ja ...tapi mcm gadis remaja gitu, punya pacar ewwwww. Yg kat Indon ada laki tapi kat sini jantan keliling pinggang pun ramai.

Lyana,

Saman la he he he....nak beli beras pun tak cukup duit nak saman org ka, uish, mi sini jadi bibik aku je lah. Tu la TT tu ghoplah, Indon tu kita buat amah je, dia buat bini, hambek la.Nu Fasya sandha nuh, dok la tunggu VIP sian kat dia...tamau plak, Nasha Aziz lagi la.


Kak Yatt,

He he , namapak sangat curik tulang .

QM said...

hubby i kata...(from the forums he reads) Mano claim dia kena dera
...kena dera buat kueh (biasala kut kita orang melayu ramai2 gather2 kan biasa masak2)

Nak tergelak pecah perut dibuatnya

kak ja said...

Kja x penah pakai maid, cuma setakat amek cleaners from the agency skali skala.. Tp adik kja dah ntah brp maid dia.. Mcm2 hal.. Apapun, bg kja, dgn depa ni kita mmg kena sentiasa beringat.. Kalau boleh dibentuk, kita cuba tegur, bentuk..dgn cara yg ttp penuh perikemanusiaan.. Tp kalau dah tetap tak bleh ngam dgn kehendak dan keperluan kita, antaq dia balik je lah.. Jgn plak didera siksa sampai dia dah xde rupa manusia..