BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, June 11, 2009

Opsss I did it again

Oh oh no, I 've done it again.
Apakah itu????
Buat dosa ngan laki la , kan tu hobby I di waktu lapang.
Apa kali nih???
Kisahnya, last saturday we went for a week end getaway at A Famosa Resort Melaka. Itupun setelah I moncong2 mulut merajuk ngan dia....
Standard la, Kanda I is a workaholic tegar....very very persistence when it comes to work. Jepun pun kalah ngan dia.
Kadang2 my kids penah tak jumpa dia 3 days in a row, although dia bukan pergi mana pun, dah masa pergi kerja, budak2 belum bangun, dia balik budak2 dah tido.
I told him, jangan sampai nanti dia balik umah his kids ingat dia Bangla jual karpet sudehhh.
Back to the story, it was all a 'midwife jump' arrangement, tiada plan. We woke up , decide and go. Alhamdullillah ada vacancy. He was quite reluctant go since there 's an event coming up (MILO -M*** Volleyball Tournament apakejadah tah). Guess he must had enough with my moodswing, terpaksalah jugak.
Akan tetapi hati ku masih sakit kerana sepanjang perjalanan tu there will be an intervals of 10 minutes phone calls. He gave the look of 'apologetic- I told u I am busy- tapi u ajak jugak-' kind. Ada aku kisah????
From the technician yang pasang softboard iklan sampailah team's manager, seolah-olah tiada orang lain di muka bumi ini yang mereka nak call melainkan laki I adanya. Imagine how pissed off I was.
So it was really a work-related vacation la. He with his lappie all the time plus the phone calls and I was jaki lah tiap kali tipon tu bunyi, rasa nak baling je benda tu.
Adakah Tuan Tuan dan Puan-puan yang budiman ingat adengan jelingan tajam dan moncong moncongan itu saja kisah pendajalan ini, tidakkkkk.
Bila malam berlabuh, after malam yg panas di cowboy town (panas 1. sebab ada pertunjukan api-apian, 2. sebab nyonya vodoh yg tak reti duduk and blocking our view) Kanda pun tido beside his lappie and of courselah with sound effect yang mampu meretakkan bangunan antik. Itulah kurniaan Tuhan kat dia , asal letak kepala boleh lah tidur dengan aman tenteram walaupun di mana saja, literally di mana saja.I on d other hand, kalau pergi tempat baru agak susah nak tidor. So lagi lah bertambah kejakian I kat dia.
Tetiba syaiton pun membisikkan hasutan. I record his snorring yang macam jengkaut itew on his handphone.hu hu hu.
'Indahnya' hasilan bunyi itu macam motoboat tetapi agak MENGERIKAN, siyesss.
That was not the end.
I put the sound recording as assign ringtone for his boss.(Read :coz his boss sucks, ia merujuk kepada boss yang asyik tido tapi mengarahkan pegawainya keja macam bangla, so when he calls, ring tonenya berbunyi dengkuran)
And totally forgetten about the whole thing.
Until Monday....
He had a meeting, and was actually giving a briefing to his staff when his boss called.
Imagine.....
Bossnye tu memang bercuti pun (hangsuah betoi makan gaji buta)
There was a little panick and terror in the room. Because the meeting room was small and the sound pun not that loud, just ala2 manja.
Kak long, Kak minah, mak Eton, sume dah berwajah pucat , kaki dah ready nak cabut...abang-abang dan pakcik-pakcik berwajah blurr dan Kanda juga sangat kehairanan.
Mereka pun mula mengesan bunyi itu until.....
I dah tak dengar dah his story after that bercause I was busy laughing dan guling-guling, sampai pengsan, sedar dan sambung gelak lagi.
Sampai hari ni I masih gelak lagi.....
Nasiblah labu, dapat bini tak habis down load mcm I
*Ampun kan dinda Kanda....but moral of d story sakitkanlah lagi hati I, I ni seniwati hokays, so I mg kreatif dan versatile in all aspect.

27 comments:

Nur Raihan Bt Mohamed said...

suka dengan idea akak ni... Susah dpt lelaki kaki keja ni... malas keja pun susah... dia la kuli, dia la bos... habis bos dia wat per kan.. mkn gaji buta...

Mimi said...

hahaha...akak, panjang sungguh akai hang lagi maha kreatip buat ringtone dengkuran..sure org dlm meeting room ingat bunyi apa la tu...

kak, dia workaholic pun baguih apa, nnt masyuk utk hang gak...hehe

Anonymous said...

u ni kreatif sungguh, ada-2 aje.

tireless mom said...

Hi Desert Rose

You are so cruel. Give him a break lah dek oiii. Dia pun cari makan sebab nak kasi u makan. Itu yang bercakap telefon tak henti henti and siap buat laptop jadi bantal!

Lyana Mauseth said...

hg gila hahaha..nnt bila aku tgk muka dia sure la aku gelak tak hengat k...pak usop pernah terconpius kejap sbb dia buat lawak, kanda hg tak gelak, lawak laki aku kan lawak skema tah apa benda kan....apa la...elok la depa dua org...apa2 pun hg mmg sewel tahap gaban k...

IRA said...

kak, nak gak. blutut la ringtone tu hahaha

Lyana Mauseth said...

wei satu lagi, ni bdk2 tau ka dak hg buat keja tak senonoh ni??

nnt aku nak suh kak naz tibai hg la sbb noti...tak baikk wooo...(read: aku nak buat tp tak sampai hati huhu, tapi kalau ikut hati yg bengang, nak buat lubang kat boat tu!!)

mamasita said...

Desert Rose..you're very naughty..main pranks eh? Good..kalau tak katun sekali sekala tak best lah.
I think you memang ada bakat berlakun cerita komedi..The Desert Rose Show! hahaha

mamasita said...
This comment has been removed by the author.
Anija, said...

hahaha.. thanks for the idea Eiza, aku memang selalu kena mcm hang.. kadang2 rasa macam nak baling keluar keta ja handphone tu.. kadang2 dia soh aku tolong reply sms kat boss dia sebab dia tgh drive, aku rasa macam nak tokok tambah saja sms tu..
Tapi memang mcm tu la, kawen dgn gomen office.. sememangnya kita ni tak sesuai keja gomen sebab laki2 kita tu tersangatlah rajin dan bersungguh buat keja.. Aku harap apa yg depa buat ni akan membuahkan ganjaran.. dan hatiku sangat gumbira sebab setahun ini laki ku aku yang punya!!! tak yah share dengan bosses dia dah..

Desert Rose said...

#Nur Raihan,

Ahak, ohh akak mg byk idea2 tak senonoh yg dah dipraktikkan kalau ko nak k


#Mimi,

Mimi, masalahnya kalu bangla keja lagu dia, dah buleh buat lagi satu klcc, tp aku ni tak gak kaya2.

#Anonymous,

Sape la ni??? he he

#kak yatt,

Akak, kenkadang rasa spt ibu tinggal (jgn la ibu tunggal)....bukan apa i takut i alzheimer tiba2 i lupa plak sapa dia he he he


#Lyana,

Hg bukan tak kenai aku. Aku bg depa dengaq , depa takuttttt ha ha ha. Kalau aku dengaq sensorang pun cering bulu rom aku. Nanti aku send kt hang hi hi


#Ira,

Buleh, no prob, tp aku takut ko plak tak bleh tido, ngeri siyut. Mula2 ingat nak post kat sini, tapi takut tak msk syurga langsung la plak


#Datin,

Tu la yg aneh about us, he is soooo serius mcm guru besaq whereas i never go grow up. Dia dah tak boleh mencerna lagi lawak2 vodoh I, telan je la he he. Show tu u jadi produser i lah ek


#Nija darling,

Yeah u know better. Depa ni tak layak dok kat gomen aku rasa. Anyway, lucky u to have Aizal all for urself...Aku ni tunggu dia pen\cen la kot

Salt N Turmeric said...

lah DR oi. Kesian laki you tapi memamg kelakar lah kan sbb tak kena batang hidung sendiri. lol.

kay_leeda said...

DR,

Ya ampun...ini memang ler case pekena baik punyaaa!!! Weh...kita leh exchange stories kaedah-kaedah pedajal kan sang suami nih..heh..heh. Zaman dolu-dolu memang suka buat keje-keje tak paedah ni. Sib baik now ni dah kurang byk..heh..heh :)

Naz said...

I gelak guling guling baca entry you ni. Boleh bayang muka hubby you bila dia found out ringtone dia tu asalnya dari mana...hehe!
Lyana,
Kak Naz tak boleh tibai Eja, takut ghapuh tulang dia, tak boleh pi Bandung! Setakat tepukan tepukan manja tu kira ok lah :D

undomesticwifey said...

hahahahhahah..If I salah sorang staff yang ada kat depan dia, sumpah I slow slow masuk merangkak bawah meja gelak guling guling...

hadoihh *cramp perut*..kenapa akak rose?? KENAPA bunyi dengkurannn????

edelweiss said...

Weiii Cik Rose...

hehehe knowing u lah kan...chek memang tak heran...lebih daripada tuh pun hang bulehhhh buat kan kan kan...cuma kalau aku beradap kanda hang....aku tak tau mcm mana aku nak control...sahih aku gelak...!!!!!! aku rasa aku patut buat jugak mcm apa yang hang buat!!!! aku benci bila aku dok rilex dengan mr.hubby kan...tetiba dia dengan macho kononnya dok bilek pi bilek mai HP yang tak semenggah tuh...tapi la nih aku puaihhhh HP dia rosak...dia pakai HP lama dia....hahahha

Kitchen Guardian said...

DR,

Sabarq sabarq...hidup rumah tangga mcm tulah....

Kak Ezza@makcik Blogger said...

noti noti la you ni...

tapi sekali sekala apa salah nya kan!!

kekadang laki kita lupa sapa kat sebelah dia tu...padang muka ..hahahah

kak ja said...

Kja rasa sgt gumbira membaca n3 ini.. Seorg isteri berjaya membuli sang suami sampai ke tahap tu.. Syabas!!!

*Jgn tunggu raya nak mintak ampun, k? Manalah tau.. hayat maut ni kan..

Kakak said...

Sakit perut Kakak ketawa baca entri Desert Rose ni. Memang kreatif tahap gaban...

Uncle Lee said...

Hi Desert Rose, you just take it easy...he may or have his reasons.
Love and marriage sometimes we have to take a step backwards or sideways.
As well listening + communication = understanding.
Best regards, Lee.

rerama salju said...

mula2 baca,dah simpati,bengang,geram abis...last2 tu macam nak pengsan tahan gelak...akakaka...lu rawk la DR!

Hazrey said...

I am not suprised at all.

You Desert Rose (read: evil), will definitely do such a thing.

Kalau aku laki kau, dah lama aku file kan domestic violence sebab memalukan aku. Haaaa.. see, women do worst thing to men. Sorry, Desert Rose do worst thing to hubby.

Tapi lawak kan.. hahahah.. aku tak boleh bayangkan muka cover laki kau. Mesti dia macam batuk batuk manja cover line. Hahahah.. kau memang jahat.. evil.

p/s: Aku nak pi singa-pura pura next weekend. Kalau ko nak pi, beritau ah. Boleh belanja kau slurpee kat 7-E sebab sana barang lain mahal nak mati.

wanshana said...

HAHAHAHAHA!!! OMG!!! I pun guling-guling ketawa nih!!!

I tak buleh nak imagine how it was dalam meeting room that day! Your hubby pun sure lah tak tau apa ke bende and dari mana datangnya bunyi tu coz' dia pun mana pernah dengar his own snoring, kan?!!

Kesian kat dia...

What was his explanation to his staff and colleagues agaknya?

julie said...

Tabik spring pada ko! Terer tul ko nyer prank, i pity Mr. Desert Rose....hehe

Myra Abdul Mutalib said...

Salam perkenalan from fellow Shah Alam-ian... Thank you for the brilliant plan to unseat my stuck to the phone hubby !!

Have to learn how to put it in his ring tone though, so might take awhile..

abanglong said...

hahahahahaha....sungguh creative !!! boleh tiru idea ini okeeh :)