BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, July 1, 2009

Ella, Ella, Ella oooo

Tah apa la penyakit I malam tadi tertengok Ella in Jangan Tidur Lagi...
Adoimak I menderita merentan (pinjam Undomestic Wifey punya tag line, betul ke nox penggunaan tatabahasa I ni???) organ dalaman I melihat gayanya.
Kalau ada antara u all peminat fanatik Ella sori mory lah banyak2, akan tetapi I adalah TIDAK LANGSUNG MEMINATI BELIAU, never. Silakan kalau nak label blog ini sebagai blog "Penggemar Ella? - No way".
So they called her Rock Diva .Betoila la tu rock as in Batu-batuan. She never grew up. And I dont think she can sing, but lucky her she can get good songs.
Cuba dengar betul2 kawan-kawan, she is not singing but practically melalak, and singing should be melodious, that whatever sound she made is not singing, confirmed. Its just an unhealthy, unfriendly sound. Boleh denggi berdarah tau.
Taula akak nyanyi rock but Joan Jet, Shima, Bonnie Taylor and Avril Lavigne tu pun rocker gak takdelah suara ketat cam akak. Merdu gak.
Satu lagi tak boleh tahan, is kenape dia tak nak mengisi kepala otak dia ngan sedikit ilmu supaya dia tak nampak dumb dumb dan kelihatan sedikit bijak setaraf ngan status dia dan UMUR dia..
I remembered seeing her in a tv programme, Face to Face, she was interviewed by Kelvin (aiseh lupalak surname pakcik ni, help me anyone?).That was way back in the 90's, I couldnt help myself but tutup muka ngan bantal sambil2 terjengok jengok tv, macam tengok citer hantu, seriously she was dreadful I tell u ye Tuan-tuan dan Puan-puan.
And last nite ada ke perubahan dia???? Macam tak je. Oklah rupenye tak berubah sangat, but adakah harapkan cantik sajork eh.
Paling-paling tak paham, kenapakah dia suka buat gerakan-gerakan yang tak perlu itew. Adakah ko dulu seorang lelaki yang transformers jadi pompuan? Kenapakah gayamu seperti Jentayu (Jantan Ayu) ???? Dah la meraba-rabakan si Adlin tu macam ada sedutan magnetik. Ditambah pulak ngan adengan meliuk lintuk macam pokok kelapa di Bagan Datoh tu, ko apehal. Kengkonon gaya manja lah tu, Aloo akak, tu bukan manja tu adalah GETIK with capital G and all the alphabets in bold, hokayss.
And sapakah yang boleh lupa her tag line asking her audience
"ARE U ENJOYS?"" yeah yeah.
Andddd(drum rolls) yang paling significant ngan Ella is, tidak pernah jawab soalan.....
Lain orang tanya, lain yang dia jawab, penat nye. Contohnye, semalam Adlin tanya,
"Apakah habit2 u yg u slalu buat atas pentas during performance
Akak jawab
1. My movement
2. Eye contact ngan my audience
3. Cara I communicate ngan audience
Yenadey????? Kat celah mana jawapan2 tu menjelaskan habit ko atas pentas...pitam la aku.
Lagi satu katanya Singing is her 'inner part' , ko nak cakap apa sebenarnya.....??? Terlucah pulak di situ.Oh ya, adakah ko mengingatkan penonton adengan ko menyanyi sambil berbaring dan buat gerakan-gerakan ular mengawan sampai nampak panties ko yang berenda itu????
Paling paling tak boleh tahan ialah dia cakap she started singing at the age of 15 and for being underage she needed to lie about her age. And she had to skip school a lot sebab buat show , but according to her, "Ponteng in a good way, dont get me wrong"
No akak, Ella, I dont misjudge u, u just approve my disliking towards u.
Role Model she is????? To all the makhluk in the underwater world Langkawi nun bolehlah....category mutant paling phathetic.
*Kepada Ella, banyakkan membaca, membaca itu jambatan ilmu kak, and duit banyak kan, pi masuk kelas B. Inggeris Cikgu Adibah Nor sana, pi.

26 comments:

Sis Dyna Rebutia said...

hahahahaha...tak buleh la nak sama artis mesia ngan barat kan?kat Barat jadi artis,pelakon pun ada degree,master.kat mesia ni yg jadi artis smua sbb ngaji tak buleh!kalo 'buleh sangat' pun dari lulusan kolej brand tak pernah dengaq..sbb tu aku tak layan crita&lagu mesia..yang ada status pendidikan yg tinggi plak lagu xbuleh nk masuk ngan telinga aku ni..

anyway...ada gak perkataan transformers tu..aku pun dah terchewi dgn transformers..hampir beli Bumblebee untuk present besday Nuaim..haha..sib baek disedarkan oleh laki aku..kira ada transition la antra entry ke entry dlm blog hang ni!

Kak Ezza@makcik Blogger said...

hahahah...

entah lah dia ni ya...umur dah dekat setengah abad tapi kelakuan dia macam budak belum baligh ...manja ke dia ni...geli tekak akak ni...gedik ada lah...
Akak akak rasa anak akak yang darjah 6 ni lagi mature dari dia.....wakakaka

edelweiss said...

Desert Rose...

heheheh kebencian yang nyata...dari alam sekolah sampailah dah alam rumahtangga...hahahaha

TAPI...chek tetap sokong hang. ELLA tetap ELLA. Tiada perubahan. Yang berubah ialah umoq makin meningkat tapi sikap sama. Aku naik berbulu kalau dengaq dia cakap!!! Terlentok sana...terlentok sini...dan tagline yang cemerlang dia "ARE U ENJOYS" sudah cukup membuatkan aku mengantuk!!!!!

Tapi kira dia mendapat pahala hari nih...sbbnya HANG KUTUK dia...hahahahhaahhahaha

malam nih jangan lupa...

kakpiah said...

kah kah kah..
semua yg hang tulih tu betoi nok..
adeh.. aku dr dulu kalo tgk dia di interbiu ker.. wat show kt tivi ker..
aku akan tersipu2 malu.. adeh..
asek2 sebot.. "ella rasa.. ella rasa* adoi ai.. dah umor 40an org tak panggel manja dah kalo centu.. isskk..

baru2 nih aku terbaca kt magazine dia ckp dia dah bersedia nak kawin..
pergh ayat mcm baru umo 20 an jer..
adeh.. adehh.. ko jgn buat pangai centu oke? kak wos tak suker! :D

abdullahjones said...

baca blog kamu dan suka. tahniah.

Hazrey said...

me dumb dumb, u spikie ingris, u oso dumb dumb.

she oso hot hot, bikos she is hot but suner, she blood putus oledi. so gif her a chans ahh.

Naz said...

Tiap kali tengok dia terlentok lentok entah apa apa, I cringe. I cringe sebab gaya tu dah tak sesuai dah untuk umur dia. Dah tiada lagi kemanisan and kegenitan...hehe!
Org kata kalau umur 40 tak berubah, tak mungkin akan berubah sampai ke sudah. Betul ke? :D

Lyana Mauseth said...

wei, aku suka tau ella...sbb dia suka lentok kiri lentok kanan..ckp omputih mesti ada ..u know...u know...pastu aku suka gak sora ketat dia msa nyanyi tu..bkn apa, masa dia ckp sora dia lembut...manja gitu..aku tau org laki mesti suka punya...mana nak cari artis manja tak bertempat mcm tu wei...haaa tulah sbb aku suka kat dia...aku suka sgt smp tak sanggup nak tgk dia kat tv...bila ada ja dia kat tv, aku tutup, kluaq ja muka dia, aku tutup....tulah tanda kasih sayang aku kat dia huwaaahahahaha

wanshana said...

HAHAHAHAHAHA! Saya AFUNDI posting ni!!! :)

I sama ngan Naz - memang cringe everytime tengok her interviews. Tak tau nak nangis ke, nak gelak!

Naz - dia dah over 40. Nampak gayanya tidak ada harapan lagi...

kak ja said...

Sepatutnya artis2 Malaya ni kena bahasakan diri 'saya'.. Kalau nak sebut nama sendiri tu, dgn kwn2, dgn family, dgn mak ayah oklah..

Ramai artis yg started young tp tak menggetikkan mcm tu pun.. Nampak buruk bebenor..

kay_leeda said...

I pun nak ikut wanshana, AFUNDI posting nih!!!

Frankly speaking, I like SOME of her songs. Boleh lah...kalu nak compare ngan cik chiti or beberapa lg singers wanita. But she ni genre ROCKER kan, so not rite to banding her with chiti or the rest. You are right, she's so darn lucky coz dapat nice songs, done by good composers.

Akan tetapi, hok yang perangai ala-ala perasan (and perasaan) ayu tu...ohhh..tersangat lah tidak bersesuaian. Dau tuoooo..maka sedar, sedar lah kot.

Sib baik tidoq awal mlm tadi..maka tak lah TERtengok JTL. Agak nyer kalu si tuan empunya badan baca blog ni, dia paham ker kita cakap hapa?? Knowing how shallow she is....

Encik Azrin Yang Garang said...

aha ha ha ha ha.. akak duva, eh silap, akak DR,saya amat menyukai entry ini. akak, akak kena hati2 nanti orang label akak bernagan bagus (macam saya) lalu ada yang remove akak dari facebook. nanges tak?

tapi akak adalah betul dan tiadalah betul melainkan betul sahaja. mak saya pulak berpendapat yang ella ini perempuan jadi2an. dia adalah perempuan ayu sebenarnya, tapi the moment dia nampak jantan (atau siapa2 atau apa2 yang mempunyai objek 'itu' in between the legs) maka dia terus menoron dan menjadi2an persis mbok miah.

dia dah tua kak, dan tak tahu lah dia boleh nyanyi life, eh live, ker idak. oleh kerana dia tidak mampu nyanyi live, maka in life, dia terpaksa la mengeletis begitu. mat mat rempit kalau tgk dia pasti lah akan datang ke konsert dia. busuk sangat kan.. ha ha ha ha. haishhhh saya dah start mencarut pulak nih. baru jer nak bayar nazar minggu bebas carut.

julie said...

marah betul ko dengan ella noks..

aku tak minat ella tapi pernah lah gi konsert dia, she was not that bad actually....(jaman 90an dulu.. tiket ada sponsor so tak rugi kay..? eh apasal aku defensive ek..? - larikkkkk) hahaha.....

DaliaLiyana said...

hai...artis malaysia lain perangainyer...artis barat macam2 hal...:)

zaitgha said...

hello...

came here from Kay's...i asked the same question about her many years ago...how come she never grow up...and the meliuk2 tuh very irritating kan coming from that age punya pompuan he he...

tireless mom said...

I likes.... eh ini sama genre dengan you enjoys ke?

My description of Ella, "gelenyar". But I suka lagu dia.

Standing in the eyes of the world... huuuuu....

Tapi semestinya tak boleh lawan Megan Fox Transformer you tu dek oooiii.

Myra Abdul Mutalib said...

Eleh asal suara serak2 je terus dapat Ratu Rock.. I pun boleh... buat serak2... Psstu kan memang menyampah bila dia terlentok2... Tak pening ke dah 40 tahun melentok je kerjanya... Marah ni... he he

MK said...

i sgt pandai melentok2 macam ella.. tapi sedar terjatuh dari kerusi sbb over lentok..haha..

maybe she has to tone down already kan.. relax2 sket..bak kata org tua2 "udoh-udoh le tu weh"

Desert Rose said...

*Dyna
Takpa, nanti Mommy beli kan untuk Nuaim ar, Ummi tak best ha ha ha *gelak jahat*

*Kak Ezza,

Betul tu Kak, I'm sure ur dotter lagi bijak bestari drp minah sekoq ni

*Edel,

Ckp byk tamau ar, bila nak pi jumpa Dr Zanariah????

* Wos (formerly known as Kak Piah)
Bukan dulu hg ke yg cakap kalau aku buat perangai camtu comey, hg suka...yg mana satu ni Wos aku dah conpius ni.

*En/Mr AbdullahJones

Wow, u baca blog I, *tersipu-sipu I, tq.Been reading yours too(dah lama, tp takut nak komen, gayat)

*Hazrey(na)(boleh??)

Syyyyyyy Diam, bising ar dia ni.

*Kak Naz,

Bukan takat cringe kak, kering sudah ayaq mata I gelak

* Ellalyana,

Esok dapat anak pompuan boh nama Nor Ella Julia Mauseth, perghhhh gerenti anak hg keriyau tak brenti...

* Kak Shana,

Sila hantar undian anda dalam bentuk prepaid hotlink ok (gelak la i pakai prepaid sebab ada masalah tak boleh berenti bercakap, kalau guna line, haruslah abiss duit gaji byr bil saja.

*Kak Ja,

Baguih2, saya sokong, saya sgt mencik argtis cakap bahasakan nama sendirik, cakap kat umah dah la . Masa sekolah dulu tak blajaq kata ganti nama kot...


*Kak Kay,

Ye, sila hantar afundi berbentuk prepaid gak, mcm Kak Shana, saya tunggu kat Pak Li kopitiam sek 7 he he

* En Ahmad Azrin D'souza (eh cam sedap plak nama tu eh??)

Kalau Ella nampak u, terus jadi Nyang Rapik la, tambah plak kalau u pakai kain pelekat la la la, berganda-ganda libido makcik

p/s : Ko ada buat diary ke jon pasal hari2 tanpa carutan tu??? Dah brapa hari ko berjaya??? ha ha Gud Luck eh (carut dalam mimpi pun kira jugak tau, jgn cengkelat.

Eh lagi, eleh kalau org remove aku kat Fesbuk aku addd balik, 118 kali, lama2 dia accept la balik. Branik ke awak removekan saya????Saya adalah phsyco tau.

* Jul,

Ko tak payah la, aku tau ko Presiden Seumur Hidup Fan Club dia kan???

Lagu dia best kalau org lain nyanyi.

* Dalia,

Tq 4 dopping by. Kalau Britney Spears nak buat apa pun,lantak dia la...

*kAK zAIGHTA,

OMG, tq 4 visiting. I'm a fan of yours, tapi malu gitu nak komen. Lebih baik I minat U drp minat Ella, buang karan hokayss.

* Kak Yatt,

Yesssza supik gelenyar gli gli gli....

Oh Megan Fox itu, I ngan Edelwise tgh gigih berusaha nak dapat bumper mcm tu, nanti akak jumpa I terpaku, eh ni Megan Fox ke DR??? ha ha.

*Myra,

I berkeyakinan kalau dia buat scan otak, memang ada darah beku dalam pala dia, result sebab dok meliuk2 selama 20 tawun lebih kan...

* Mk

Hi, lama tak jumpa u....ko baik2 nok, patah pulok pinggang ko karang...

Puteri's territory said...

Desert Rose,
I know what you mean, masa I anak dara dulu I went to this new year concert with my brothers sbb nak tengok Zainal Abidin and guess what dia punya guest artist sapa lg kalau bukan akak kita ni.

Masa part nyanyi tu ok lagi, pastu after the duet with Zainal, mamat tu pun tanyalah 'Ella apa azam u utk thn ni?' akak kita tu boleh jawab 'peace to the worldddddddd' disambut oleh gegak gempita jeritan stadium.

Apakah????? Geleng kepala teman pas tu bantai gelak dgn my brothers. Ya Allah memang tak jwb soalan betul. Sabor jelah. Apo kao ingat kau tu US President ke nak bagi azam peace to the world? Tsk tsk tsk. Camno tu?

mamasita said...

hahahaha..dia dah lama melentuk2..I rasa dah habit..keshian jugak lah.

yes2..gi lah kelas BI..jangan pakai hentam cakap omputih..audience berdiri bulu roma kalau singer buat blooper!

Sha Abdullah said...

hahaha aku stuju dgn kata2 hikmat hg ni..tepat skali..kalau hg bukak 'kelab penyampah aka pemeluat ella', aku sgup msk wlpn kena byq yuran RM3k utk jd ahli..

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Salam Rose,

Dah kerap mai baca blog you ni cuma tak tinggal comments.

He!...he!..AY juga salah sorang yang TAK SUKA kat perangai dia ni!...letihhh tau dengan liuk lentuk dia yang perasan macam gadis sunti ni....paling tak boleh lupa satu dialog dia kat satui program TV..masa tu dia tak berapa sihat...so, dia pun cakap lah..." sorry you all...Ella demam"..haduii! AY rasa you pun boleh bayangkan maacam mana style dia cakap tuhhhh...eeeeeeeee....sungguh getikkkk!!!!

Uncle Lee said...

Hi Desert Rose, learned someting new today, your "sorry mory",ha ha.
Recently saw in another blogger's posting, "stylo Milo", ha ha.
You sure got engrossed in the pics and activities, huh?
Have fun and keep well, Lee.

WAN ZUHA ISHAK said...

pengacara face to face dulu kalo tak salah ada dua orang je... suhaimi sulaiman dengan kelvin ong. i love both of them. ehehehe

Superzac said...

ah yes...the liang lentok @ pokok kelapa sambil kibas2 rambut..i gotta agree with you, what is up with that anyway? nak masuk 40 dah buat buatlah tukar perangai eh tak? people are not actually laughing with her, people are laughing at her..